Diari Més

Troben un possible explicació a per què la Covid-19 és menys comuna en nens

La causa cal buscar-la, literalment, en el nas

Un pare acompanya la seva filla pel carrer.

Troben un possible explicació a per què la Covid-19 és menys comuna en nensEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nens representen menys del 2% dels casos de Covid-19 identificats i, ara, un equip de científics de l'Hospital Mount Sinaí de Nova York creu haver trobat una possible explicació: l'expressió de la proteïna ACE2 en l'epiteli nasal és més baixa en els menors i aquesta augmenta en l'edat adulta.

Precisament, el coronavirus actual, el SARS-CoV-2, és capaç d'entrar en la cèl·lula humana gràcies a una proteïna denominada Spike (la clau que necessita per a entrar), la qual s'uneix a un enzim anomenat ACE2 (el pany) que es troba en les nostres cèl·lules.

Aquest estudi, publicat en la revista JAMA, demostra per tant que l'expressió d'ACE2 en l'epiteli nasal és més baixa en els nens petits i que s'incrementa en les persones adultes.

«Per què els nens tenen menys Covid-19 que els adults ha estat un trencaclosques», assenyala Supinda Bunyavanich, del Mount Sinaí, qui explica que «ara s'ha formulat la hipòtesi que una menor expressió de la proteïna ACE2, que el virus del SARS-CoV-2 utilitza per a entrar en el cos, podria explicar per què els nens tenen menys probabilitats de contreure Covid-19».

Per a aquesta investigadora, els resultats d'aquest treball «podrien ajudar a explicar per què els nens representen menys del 2% dels casos de Covid-19 registrats» i, a més, apunten la possibilitat que l'expressió de la proteïna ACE2 pugui servir com a biomarcador per a avaluar la susceptibilitat a desenvolupar la malaltia.

Per a arribar a aquests resultats, els investigadors van fer una anàlisi retrospectiva de mostres nasals d'un total de 305 pacients d'entre 4 i 60 anys registrats en el Sistema de Salut del Mount de Sinaí; les mostres van ser preses durant 2015 i 2018.

Si bé els científics han trobat una possible resposta a per què el contagi i la mortalitat en nens és molt més baixa, són necessaris altres estudis per a avaluar per exemple el grau en què l'expressió d'ACE2 pot utilitzar-se com a biomarcador de la susceptibilitat de la Covid-19, admeten els mateixos autors.

tracking