Diari Més

Turisme

Multes de més de 1.000 euros pels qui no facin quarantena en arribar al Regne Unit

Transportistes, metges i viatgers procedents d'Irlanda estaran exempts d'aquesta mesura

Imatge del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson.

Multes de més de 1.000 euros pels qui no facin quarantena en arribar al Regne UnitEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els viatgers que arribin al Regne Unit de l'estranger podran ser multats amb fins a 1.000 lliures (uns 1.100 euros) si no guarden14dies de quarantena a la seva arribada al país com a mesura per a prevenir un segon repunt del coronavirus.

Segons va confirmar un portaveu del Govern britànic, s'espera que la ministra britànica d'Interior,PritiPatel, aporti aquesta tarda més detalls sobre aquesta nova norma, que serà previsiblement introduïda a principis del pròxim mes. Pel que sembla, quedaran exempts d'aquesta quarantena els conductors de camions i funcionaris mèdics i tampoc s'aplicarà a la zona de viatge amb Irlanda.

En canvi, aquelles persones que arribin al Regne Unitprocedentsde França sí que hauran de complir amb aquest requisit, al contrari del que s'havia dit en els últims dies. Els viatgers internacionals hauran d'emplenar un formulari a la seva entrada al país, en el qual han de precisar les seves dades de contacte i podrien ser sotmesos a inspeccionssorpresaper treballadors sanitaris a fi d'assegurar que compleixen amb l'estipulat.

Segons això, qualsevol viatger que accedeixi al país amb avió, ferri o tren haurà de proporcionar una direcció en la qual planeja aïllar-se perquè, en cas de no fer-ho, serà el govern el que habiliti un lloc en el qual hagi d'allotjar-se durant aquest període de quarantena.

L'Executiu de Boris Johnson també va avançar fa dies que aquesta mesura seria revisada cada tres setmanes. La mesura ha estat qualificada pel conseller delegat de Ryanair, MichaelO'Leary, d'«idiota» i «impracticable», al mateix temps que des del sector de l'aviació britànica s'han expressat temors al fet que la decisió acabi «matant» els viatges internacionals des de i cap a aquest país.

tracking