Diari Més

Societat

Mor per coronavirus el majordom de la Casa Blanca als 91 anys

Va entrar a treballar a la Casa Blanca l'any 1957 i es va retirar el 2012

Imatge d'arxiu de la Casa Blanca.

Mor per coronavirus el majordom de la Casa Blanca als 91 anysEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El que fora majordom de la Casa Blanca sota onze administracions, Wilson RooseveltJerman, ha mortals 91 anysde coronavirus, va informar la seva família a mitjans estatunidencs.

Jermanva entrar a treballar a la Casa Blanca l'any 1957 amb el republicàDwightSr. Eisenhower (1953-1961) com a president dels Estats Units i es va retirar el 2012, durant el mandat de Barack Obama (2009-2017).

Encara que va començar en l'àmbit de la neteja, va trigar poc a ocupar el lloc de majordom, un ascens promogut durant la Presidència de John F. Kennedy (1961-1963) per la llavors primera dama,JacquelineKennedy, segons va revelar una néta deJermana l'afiliada local de Fox News a Washington.

Una altra néta,ShantaTaylorGay, va dir a la CNN que el seu avi va morir el 16 de maig i ho va descriure com un home que «mai va parlar de política» a casa.

«Era un home tranquil però sever. Molt generós, mai es va molestar ni es va queixar. Sempre va dir que va viure una vida beneïda», va afirmar.

La mort deJermanva provocar el lament de diverses famílies de presidents, com els Obama, els Bush o els Clinton.

«Amb la seva amabilitat i cura, WilsonJermanva ajudar a fer de la Casa Blanca una llar durant dècades per a les famílies presidencials, inclosa la nostra», va dir en un comunicat l'exprimera damaMichelleObama.

«El seu servei als altres -va afegir-, la seva disposició d'anar més enllà pel país que estimava i totes les persones en les vides de les quals va estar, és un llegat digne del seu esperit generós. A qui vam tenir la sort de conèixer.Baracki jo enviem el nostre sincer amor i oracions a la seva família».

Per part seva, una de les filles de George W. Bush (2001-2009),Jenna, va destacar queJermanva fer que la Casa Blanca fos com una llar per a ells.

«L'estimàvem, la meva família l'estimava, i el trobarem molt a faltar», va agregar.

Prop de 95.000 persones han mort als Estats Units de COVID-19, una malaltia que ha afectat de manera desproporcionada als afroamericans comJerman.

tracking