Diari Més

França no farà ús de la hidroxicloroquina contra la COVID-19

S'ha fet un estudi que mostra que no ofereix beneficis per a aquests pacients i pot tenir efectes secundaris

El ministre de Sanitat de França, Olivier Veran

França no farà ús de la hidroxicloroquina contra la COVID-19efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre francès de Sanitat, OlivierVéran, va assegurar aquest dissabte que es replantejaran l'ús dehidroxicloroquinaen hospitals per a tractar a pacients de laCOVID-19, després de l'estudi que mostra que no ofereix beneficis per a aquests pacients i pot tenir efectes secundaris.

«Després de la publicació en 'TheLancet'd'un estudi alertant de la ineficàcia i dels riscos d'alguns tractaments de laCOVID-19, entre ells lahidroxicloroquina, he demanat un estudi a la inspecció demedicamenosperquè faci una anàlisi», va assenyalar el ministre en la xarxa social Twitter.

Véranva precisar que espera respostes en les pròximes 48 hores i que, després d'aquestes, faran una revisió de les normes de prescripció del medicament i, en defecte d'això, de la seva derogació.

Un ampli estudi observacional suggereix que el tractament amb el fàrmac antipalúdiccloroquinao el seu anàleghidroxicloroquinano ofereix cap benefici als pacients ambCOVID-19i, per contra, aquests medicaments poden provocar un augment de les taxes de mortalitat i un increment de les arrítmies cardíaques entre els pacients deCOVID-19hospitalitzats.

L'estudi de «TheLancet»analitza dades de gairebé 15.000 pacients ambCOVID-19que van rebrecloroquinao el seu anàleg, lahidroxicloroquina, i dades de 81.000 pacients control. Els pacients són de més de 600 hospitals.

Abans d'aquests estudis, França ja restringia aquest tractament a pacients hospitalitzats i als casos més greus.

No obstant això, un prestigiós epidemiòleg francès,DidierRaoult, establert a Marsella, defensava la seva eficàcia en pacients decoronavirus, la qual cosa va rebre el suport de certs sectors polítics del país.

tracking