Diari Més

Societat

El Parc Samà de Cambrils reobre amb mesures de seguretat i protocols higiènics «rigorosos»

El pla de contingència estableix un aforament màxim de 300 visitants i recorreguts de sentit únic

Imatge d'arxiu del Parc Samà

El Parc Samà de Cambrils reobre amb mesures de seguretat i protocols higiènics «rigorosos»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parc Samà de Cambrils ha reobert portes aquest dissabte amb mesures de seguretat i protocols higiènics «rigorosos» per evitar el contagi del coronavirus. El pla de contingència regula que es permetrà un aforament de fins a 300 persones i que els recorreguts seran de sentit únic. A més, també s'han inclòs panells informatius al jardí. Els responsables de l'equipament confien que la reobertura del parc contribueixi en posicionar el municipi com a destinació turística segura aquest estiu. Preveuen rebre almenys un 30% dels 115.000 visitants de l'any passat.

«El parc presta a gaudir de la natura amb calma i tranquil·litat, gaudint de la vegetació i de l'aire lliure sense cap tipus d'aglomeracions, però hem volgut implementar protocols que garanteixin plena seguretat als visitants», ha explicat Francisco Javier Castillo, CEO de DNA Turisme i Oci, empresa gestora del Parc Samà. Així mateix, Castillo ha afirmat que a l'espera de l'arribada de turistes estrangers, esperen rebre visitants procedents de les segones residències del municipi, principalment els de l'Aragó, Navarra i País Basc.

El vicepresident del Comitè Nacional Espanyol del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS), organització internacional no governamental associada a la UNESCO, Jordi Tresserras, ha assenyalat que el parc, conjuntament amb l'Alhambra de Granada i els Jardins d'Aranjuez, han esdevingut pioners en la gestió d'aquests espais patrimonials durant l'emergència sanitària. «És el primer a obrir les seves portes i creiem que la seva estela serà seguida a tot Espanya», ha valorat Tresserras.

La reobertura de parc ha permès tornar a contractar deu treballadors que es trobaven en un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

El parc Samà es va construir l'any 1881 i té catorze hectàrees de superfície a l'aire lliure on habiten més de 1.500 espècies vegetals. Es tracta d'un dels millors exemples de la jardineria del Romanticisme a Espanya. A més, el parc pertany a la Xarxa Europea de jardins històrics i està protegit com a Bé d'Interès Cultural (BIC).

tracking