Diari Més

Treball

Inditex acorda nous torns pels treballadors de Zara i Lefties i preveu excedències de dos mesos

CCOO i UGT valoren positivament el document com una mostra de la «voluntat» per preservar l'ocupació

Imatge d'arxiu d'un establiment de Zara, prtanyent al grup Inditex.

Inditext acorda nous torns pels treballadors de Zara i Lefties i preveu excedències de dos mesosEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

CCOO i UGT han signat un acord amb Zara i Lefties sobre l'adaptació de «mesures organitzatives» en els establiments comercials. El document inclou una nova organització dels torns. En cas que impliqués una menor jornada laboral setmanal, les hores serien considerades com «retribuïdes i recuperables» fins al 31 de gener de 2021. L'acord també contempla l'aplicació de mesures de conciliació laboral, com un permís retribuït recuperable per circumstàncies familiars o la prioritat d'elecció de vacances a persones monoparentals amb fills menors de 14 anys. Els sindicats han valorat positivament l'acord com una mostra de la «voluntat» de les parts d'arribar a la «nova normalitat» d'una manera conjunta per preservar l'ocupació.

En matèria de conciliació, l'acord també contempla la possibilitat de demanar una excedència amb reserva del lloc de feina en un període de dos mesos per cobrir les «necessitats personals».

El document preveu també el respecte de les reduccions de jornades com a «dret fonamental de conciliació» i contempla la reassignació de centres de treball o funcions, amb caràcter temporal, per garantir els llocs de treball. A més, es crearà una comissió de seguiment per vetllar per la «per la correcta implantació» de les mesures.

Les mesures excepcionals que es pactin tindran caràcter temporal i quedaran supeditades a la finalització de la desescalada o l'autorització de la normativa sanitària per a la tornada a la normalitat. El document pretén ser una «referència» per a les negociacions que han d'abordar els diferents comitès d'empresa en el retorn a l'activitat comercial.

tracking