Diari Més

Espanya registra 59 morts per coronavirus en les últimes 24 hores, 28 menys que diumenge

S’han notificat 285 nous positius per proves diagnòstiques, 136 menys que fa un dia

El responsable de Sanitat, Fernando Simón.

Simón defensa el desconfinament per províncies i diu que no hi haurà un únic indicador per canviar de faseMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La corba de l'epidèmia del coronavirus a l'Estat espanyol ha tornat a fer una baixada, aquesta vegada encara més pronunciada que la que es va registrar diumenge.

Aquest dilluns, primera jornada en la qual les xifres es coneixen a la tarda, s'han conegut 285 nous casos confirmats per proves PCR i 59 nous morts vinculats al virus.

Per a trobar precedents tan baixos en contagis i mortalitat cal remuntar-se a dates anteriors a la declaració de l'estat d'alarma, quan l'epidèmia estava en plena fase de creixement exponencial. Concretament, cal retrocedir fins al 7 de març per a trobar un nombre menor de nous casos -aquell dia es van conèixer 234- i fins al 16 de març per a trobar menys morts en un dia. Llavors es van notificar 22.

Pel que fa als casos més greus, és a dir, aquells que requereixen ingrés en hospital o UCI també s'han produït descensos. El nombre d'hospitalitzacions ha caigut fins a les 172 en un dia -respecte a les 327 del diumenge- i els ingressos en UCI fins als 15, 13 menys que el diumenge.

Aquest descens generalitzat en tots els indicadors es registra a les portes de l'arribada del dimarts, dia crític en el qual tradicionalment se solen anotar repunts en els números del virus a causa dels retards de notificació deguts al cap de setmana.

Aquestes dades «són realment bones comparats amb els que veníem observant fins ara», ha valorat Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries. «Aquest cap de setmana s'ha notat molt», ha afegit.

tracking