Diari Més

Successos

Sorprenen a 5 persones saltant-se confinament amb un 'botellón'

La Guàrdia Civil ha denunciat a cinc persones a la comarca del Arlanza (Burgos), amb edats d'entre els 23 i 47 anys

Els agents es van fer càrrec de la nena i van localitzar els pares.

La Guàrdia Civil suspèn el trasllat de 300 agents i els ordena que es quedin a CatalunyaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha informat avui la Guàrdia Civil, un d'ells, de 25 anys, ha estat detingut com a presumpte autor d'un delicte de trencament de condemna, per desobeir l'ordre de protecció d'allunyament dictada cap a la seva parella.

Va ser una patrulla, que feia tasques de vigilància de poblacions per a comprovar que es compleixen les mesures de confinament decretades per la crisi sanitària delCOVID-19, la que va observar la presència de diverses persones que estaven reunides en el nucli urbà d'una localitat de la comarca delArlanza, en plena via pública.

En acostar-se van comprovar que els assistents estaven realitzant ‘un botellón’, menjant, bevent i escoltant música en una cèntrica plaça del municipi, saltant-se les limitacions de mobilitat.

En ser identificats es va comprovar que un d'ells tenia en vigor una ordre d'allunyament dictada a favor de la seva parella com a víctima de violència de gènere, qui es trobava en un habitatge pròxim al lloc de reunió.

L'estat d'alarma limita els desplaçaments i la circulació de persones també en zones rurals, excepte per causa justificada, per la qual cosa les 5 persones han estat proposades per a sanció administrativa en considerar que han incorregut en una infracció a la Llei de Seguretat Ciutadana, en saltar-se el confinament que regula el vigent estat d'alarma.

Al detingut, se l'acusa, a més, de ser presumpte autor d'un delicte de trencament de condemna en desobeir l'ordre d'allunyament dictada judicialment, per la qual cosa les diligències instruïdes han estat lliurades en el Jutjat d'Instrucció de Lerma.

tracking