Diari Més

El Regne Unit registra 468 noves morts per COVID-19 i 3.451 contagis

El nombre total de víctimes al Regne Unit frega els 35.000

Professionals sanitaris, amb equip de protecció individual (EPI), en el moment d'extreure una mostra de sang amb una punxada al dit a una participant a l'estudi de seroprevalença del coronavirus a nivell estatal.

Catalunya suma un centenar més de morts per coronavirus, que eleven la xifra global a 10.311ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats sanitàries britàniques han informat aquest dissabte de 468 noves morts perCOVID-19, fins a un total de 34.466 víctimes mortals des que va començar la pandèmia, segons el recompte oficial.

El ministeri britànic de Sanitat també va informar de la detecció de 3.451 nous contagis fins a totalitzar 240.161 persones contagiades amb elcoronavirusdes que va començar la crisi.

Les noves dades han estat divulgats enmig de la polèmica sobre el pla de desescalada de l'Executiu del primer ministre conservador Boris Johnson, que es disposa a reobrir en fases els col·legis de primària l'1 de juny malgrat les reserves i la negativa dels sindicats de mestres, que temen una expansió dels contagis a les aules.

D'acord amb les xifres oficials, el Servei Nacional de Salut (NHS, per les seves sigles en anglès) britànic ha dut a terme 136.486 test en un període de 24 hores.

El ministeri de Sanitat s'havia posat com a meta a la fi d'abril realitzar 100.000 test al dia, si bé en la primera setmana d'aquest maig es va mantenir sota aquesta xifra, que després va poder aconseguir.

Després de setmanes de crítiques de sanitaris per la falta de test suficients, el Govern ha promès que el país podrà processar 200.000 proves diagnòstiques a la fi d'aquest mes.

El Govern va autoritzar dimecres passat un lleuger aixecament de les restriccions a Anglaterra, si bé les autoritats autonòmiques de les altres tres regions -Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord- mantenen les mesures de confinament.

Des del dimecres, la gent a Anglaterra pot sortir del seu domicili més d'una vegada al dia per a fer exercici físic, però el Govern ha demanat a la població que només acudeixi al treball si no pot fer-ho a casa i que tracti, en la mesura que sigui possible, el transport públic per a evitar el contagi.

El transport és una de les principals inquietuds del Govern, especialment en la capital britànica, per la qual cosa s'ha demanat a la gent que camini o muntanya amb bicicleta.

En els últims dies, el ràtio de transmissió delcoronavirus(R), vital per a decidir l'aixecament gradual de les mesures de quarantena, s'ha elevat al rang 0,7 - 1, per sobre del 0,5 a 0,9 en què estava la setmana passada, segons les autoritats.

Els experts han alertat del perill que la R arribi o superi el 1, doncs resulta més fàcil la propagació del virus.

tracking