Diari Més

Transport

Cinc aeroports i vuit ports són des d'avui els punts d'entrada a Espanya

El llistat dels punts d'entrada pot modificar-se, si s'acorda conjuntament amb una comunitat autònoma

Una imatge d'arxiu de la torre de control de l'Aeroport de Reus.

Un error de la torre, causa de l'incident entre un avió i una avioneta a l'Aeroport de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc aeroports i vuit ports són des d'aquest dissabte els únics punts d'entrada a Espanya a través d'avió o vaixell per a minimitzar els riscos d'importació de casos en el procés de desescalada, mesura que estarà vigent fins al 24 de maig, un termini que es pot prorrogar.

Segons l'ordre ministerial publicada el divendres el Boletín Oficial del Estado (BOE), els aeroports són Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Gran Canària, Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Màlaga-Costa del Sol i Palma.

Els ports designats com a únics punts d'entrada són els de Barcelona, Bilbao, Las Palmas de Gran Canaria, Màlaga, Palma, Tenerife, València i Vigo.

Aquestes instal·lacions són les que ja es van establir com a punts d'entrada amb capacitat d'atenció d'emergències de salut pública d'importància internacional per acord de Consell de Ministres el 7 de març de 2014, atenint-se al Reglament Sanitari Internacional.

La limitació s'aplica a vols de passatgers amb origen en qualsevol aeroport situat fora del territori espanyol i a vaixells de passatge que prestin servei de línia regular.

També a vaixells de transbord rodat i vaixells de passatge que prestin servei de línia regular amb origen en qualsevol port situat fora de territori espanyol amb passatgers que no siguin els conductors dels caps tractors de la mercaderia rodada.

La limitació establerta per a entrar des de fora d'Espanya només per aquests aeroports no afecta a aeronaus de l'Estat, escales amb finalitats no comercials, vols exclusius de càrrega i posicionals, humanitaris i d'emergència.

Tampoc tenen la limitació d'entrar només pels ports designats els vaixells de l'Estat, els que transportin càrrega exclusivament ni els que naveguin amb finalitats humanitaris, mèdics o d'emergència.

tracking