Diari Més

Turisme

Europa proposa corredors segurs entre països per salvar el turisme en tres fases

La Comissió recomana l'ús de mascareta en tots els mitjans de transport i que es respectin els protocols sanitaris als hotels

Pla mitjà d'un panell informatiu de vols de sortida a l'aeroport del Prat, amb cap vol cancel·lat.

Trablisa farà una nova oferta als treballadors el 7 d'agost per intentar aturar la vaga dels vigilants del PratACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Europa es prepara per obrir les seves fronteres internes tancades a causa del coronavirus, en un intent d'impulsar l'economia i, en particular, el sector turístic, molt danyat a nivell mundial per la COVID-19.

En un continent on la indústria turística representa el 10% del PIB i on l'estiu es troba a les portes amb la consegüent temporada alta del sector, la Comissió Europea (CE) ha presentat les seves recomanacions per a reobrir gradualment les fronteres internes del bloc comunitari.

Segons la iniciativa de Brussel·les, que segueix les decisions sobre aquest tema ja preses per alguns països, la desescalada es duria a terme en tres fases i amb corredors segurs entre països amb situacions similars.

En la primera, la fase 0, l'actual, hi ha restriccions de moviment generalitzades entre Estats. En la 1 començarien a eliminar-se obstacles i estaria garantit el desplaçament entre països en condicions similars, per, en la fase la 2 aixecar-se tots els controls i recuperar la normalitat, sempre tenint en compte la situació epidemiològica de cada zona.

A més, la Comissió recomana l'ús de mascareta en tots els mitjans de transport i que es respecti la distància de seguretat, així com protocols sanitaris per a hotels i altres allotjaments

Prèviament, França i el Regne Unit han aconseguit un acord per a no exigir quarantenes als qui transitin entre tots dos països, mentre que Espanya aplicarà a partir del 15 de maig una quarantena de 14 dies als viatgers que arribin d'altres països.

Alemanya, per part seva, començarà a aixecar els controls fronterers des d'aquest divendres per a, segons Angela Merkel, anar desapareixent gradualment en tot l'espai Schengen de lliure circulació a Europa a partir del 15 de juny, sempre que la situació de la pandèmia ho permeti.

En primer lloc els controls quedaran pràcticament anul·lats a les fronteres amb Luxemburg i Dinamarca i amb França, Àustria i Suïssa s'aniran reduint progressivament fins a la seva total eliminació previsiblement al juny.

Espanya i Itàlia hauran d'esperar a una segona fase, a l'espera de com evolucioni la seva situació amb el coronavirus, per la qual cosa els controls aeroportuaris es mantindran.

Per contra, Polònia prolongarà els controls en les seves demarcacions amb altres països de la UE fins al 12 de juny, la qual cosa significa que les fronteres amb Alemanya, República Txeca, Eslovàquia i Lituània només podran ser travessades per ciutadans polonesos i estrangers que compleixin determinats requisits i pels passos per a això designats.

tracking