Diari Més

Salut

Els experts desaconsellen l'ús de guants per evitar el contagi de coronavirus

Experts en medicina preventiva s'han manifestat en contra dels controls de temperatura corporal

Un metge prenent la temperatura a una dona per comprobvar si té

Dos dels infectats pel coronavirus a Catalunya són professionals sanitarisEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els professionals de laSociedadEspañolade Medicina Preventiva,SaludPúblicaeHigiene (SEMPSPH) han arribat a la conclusió que l'ús de guants no és necessari per protegir-se del coronavirus. Aquests no aporten una ajuda addicional a la correcta higiene de les mans i alhora poden incrementar les possibilitats de transmissió del virus per culpa del contacte amb superfícies que poden estar contaminades.

De fet, els experts de laSEMPSPHrecomanen que els guants no s'utilitzin en les activitats diàries i reclamen que el seu ús no sigui obligatori a l'entrada dels establiments. Per aquest motiu reiteren que la higiene de les mans amb aigua, sabó o gels desinfectants és quelcom bàsic per evitar contagis.

Per altra banda els metges experts en prevenció asseguren que la pell sana actua com a protecció i no permet al virus penetrar a l'interior, per tant la transmissió del coronavirus per les mans no és possible.

Els guants, a més, són susceptibles de contaminar-se igual que la pell i treure'ls requereixd'unatècnica específica. Els experts reiteren que només s'han d'utilitzar en condicions concretes, per exemple a l'hora d'agafar fruita i verdura en un supermercat i, després, s'haurien de treure correctament. En aquests casos, la persona que porta guants hauria de rentar-se les mans abans i després del seu ús.

Pel que fa als controls de temperatura corporal, els experts en medicina preventiva s'han manifestat en contra i recorden que l'AgenciaEspañoladeProteccióndeDatosja es va preocupar per aquest d'actuacions. ElSEMPSPHno recomana aquest mesuratge ni la de cap altre paràmetre biològic de manera sistemàtica sense l'aval de les autoritats sanitàries competents, ja que no es consideren proves òptimes. De fet, el 30% dels casos de coronavirus a l'Estat no han tingut febre i aquesta apareix de manera intermitent. De fet, l'aparició de febre pot ser el resultat de la presa de certs medicaments.

tracking