Diari Més

Les CCAA reben 96 milions d'unitats de material sanitari del Govern

Des del 10 de març, les comunitats han rebut un gran ajut per part de l'executiu per fer front a la pandèmia

Una professional sanitària agafa una mostra per fer una prova de coronavirus a l'Hospital Clínic de Barcelona.

El Ministeri de Sanitat xifra en 19.400 els professionals sanitaris infectats per coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comunitats i ciutats autònomes han rebut del Govern més de 96 milions d'unitats de material sanitari, concretament 96.012.118, contra elCOVID-19entre el 10 de març i el 5 de maig.

Segons ha informat avui el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, les partides més nombroses són les referents a màscares amb prop de 61,5 milions d'unitats, seguida de la de guants de nitril amb gairebé 28 milions d'unitats i els equips de diagnòstic ràpid, kits d'extracció i de reacció en cadena per polimerasa (PCR), que superen els 4,2 milions d'unitats.

El Govern, afegeix la nota, també ha distribuït entre les 19 comunitats i ciutats autònomes gairebé 750.000 unitats de calces, davantals i altres complements, més de 627.000 bussos, més de 495.000 unitats de solucionshidroalcohòliques, 313.500 bates d'un sol ús i gairebé 218.500 ulleres de protecció.

Les comunitats autònomes (CCAA) que han rebut un major número de material són la Comunitat de Madrid, amb prop de 23,2 milions d'unitats, seguida de Catalunya, amb més de 19 milions d'unitats, i Andalusia que supera els 8,8 milions d'unitats d'inputs sanitaris.

Per a la seva distribució, l'Executiu, a través de totes les delegacions i subdelegacions del Govern, compta amb la col·laboració de l'Exèrcit, la Policia Nacional, les unitats adscrites al Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, els diferents cossos policials autonòmics, i del Servei de Vigilància Duanera, la Policia Portuària i efectius dels Punts d'Inspecció Fronterers (PIF).

Així mateix, el Govern compta amb la implicació del conjunt de diputacions provincials i la totalitat de les entitats locals del país i els seus policies, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), els capítols iconsellsinsulars i l'ajuda de Protecció Civil Espanya, Creu Roja Espanyola i l'associació sense ànim de lucre «Posseeixi i Ajuda» (DYA), entre altres.

tracking