Diari Més

Estat d'alarma

El Govern rectifica i permetrà als tarragonins anar a segones residències si es troben a la mateixa regió sanitària

En un primer moment, l'executiu s'havia mostrat contrari a aquesta opció

Imatge de la platja de Ponent plena de gent.

Grups de famílies se salten la prohibició de bany i de prendre el sol a la platja de Ponent de SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llibertat de circulació dins de les províncies que el dilluns entren en la fase 1 de la desescalada permetrà als seus habitants desplaçar-se a segones residències dins dels límits provincials i també allotjar-se en hotels d'aquest territori.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquesta possibilitat en roda de premsa hores després que des de l'Executiu s'indiqués que encara no es permetria l'accés a les segones residències encara que estiguessin en la mateixa província.

Després de la roda de premsa, i davant els dubtes suscitats per aquestes dues versions contradictòries, fonts del Govern han explicat que l'assumpte s'ha avaluat novament al llarg d'aquest matí i el Ministeri de Sanitat ha confirmat que sí que és possible traslladar-se a segones residències dins de la mateixa província o zona que passi el dilluns a la fase 1.

En l'estratègia per a la desescalada presentada pel Govern el passat 28 d'abril es va avançar que només es podria anar a la segona residència en la mateixa província en la fase 2 i des del Govern es justificava aquesta mesura a primera hora del matí.

Anar a una segona residència pot implicar un augment de la mobilitat i una sèrie d'activitats addicionals que podrien suposar un major risc de contagi, cosa que no succeeix en el cas dels hotels, explicaven fonts de l'Executiu.

La regla ha canviat i sí que es podrà acudir a les segones residències situades a la província, illa o unitat territorial que el dilluns entri en la fase 1.

D'acord amb l'ordre publicada aquest dissabte en el Boletín Oficial del Estado (BOE), en aquests territoris els hotels i allotjaments turístics podran reobrir totes les seves habitacions, però mantindran tancats gimnasos, piscines, spa, zones infantils, salons i espais comuns que no siguin imprescindibles per al seu funcionament.

Sí que podran prestar serveis de restauració i cafeteria, però exclusivament per als clients allotjats i mai en zones comunes, que hauran de romandre tancades.

tracking