Diari Més

Estat d'alarma

BOE publica la reactivació d'oferta de places d'especialitats sanitàries

El BOE anuncia l'oferta de places després de la suspensió per l'estat d'alarma

Imatge d'una resident rebent una de les roses.

Els familiars dels residents traslladats a l'Hotel Núria envien roses al personal sanitari com a mostra d'agraïmentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El BOE publica la represa de l'oferta de places de formació sanitària especialitzada per a Medicina, Farmàcia, Infermeria i àmbit de la Psicologia, Química, Biologia i Física, suspesa per l'estat d'alarma, i la convocatòria de proves selectives per a l'accés enguany.

La represa del procediment suposarà la incorporació a les comunitats autònomes d'un nombre significatiu de professionals, sent aquesta una mesura que servirà per a pal·liar els efectes de la pandèmia i reforçar el Sistema Nacional de Salut, indica el Boletín Oficial del Estado.

Les places de formació sanitària especialitzada seran 9.672 enguany, 133 més de les previstes, segons va acordar el Ple de la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional Salut.

En concret, el major increment d'aquestes 133 places serà per a Infermeria Familiar i Comunitària (20), Medicina Familiar i Comunitària (19), Medicina Preventiva i Salut Pública (15), Microbiologia i Parasitologia (12), Medicina Intensiva (8), Pneumologia (7) i Anestesiologia i Reanimació (5 places).

El passat 25 de gener, 35.473 aspirants es presentaven a l'examen per a optar a la major oferta de places aprovada pel Ministeri de Sanitat per a Medicina, Farmàcia, Infermeria, Psicologia, Química, Biologia i Física.

La convocatòria suposava un increment del 13,5% respecte a l'any anterior i un 18,6% respecte a fa dos anys, explica Sanitat. El 7% de les places per titulació podran ser cobertes pel torn de persones amb discapacitat.

tracking