Diari Més

Interior aconsella no sortir del municipi en fase 1 encara que estigui permès

Buch alerta que hi ha certa «relaxació» en els ciutadans i que això és «un dels enemics més grans»

Un carrer de Reus el primer dia de desconfinament d'infants

Nens i nenes omplen els carrers de Tarragona en el primer dia de desconfinament de menors de 14 anysOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Interior de la Generalitat ha aconsellat aquest divendres no sortir del municipi durant la fase 1 de la desescalada encara que així ho permeti el Govern espanyol, i el seu titular, Miquel Buch, ha carregat de nou contra l'executiu per la seva «improvisació» i les seves decisions «precipitades».

El Govern ha proposat que el proper dilluns 11 de maig entrin a la fase 1 tres regions sanitàries catalanes: el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Pirineu i la Vall d'Aran, tot i que el Govern central encara no ha concretat la lletra petita de les condicions que implica passar a aquesta fase.

Encara que, en principi, es preveu que l'Executiu permetrà la mobilitat entre els municipis d'una mateixa província o regió sanitària, la conselleria d'Interior recomana no fer-ho.

«El nostre criteri és que qualsevol activitat es faci al municipi preferiblement a fer-ho fora, perquè sortir és anar a altres àmbits i la mobilitat és el principal factor de risc de contagi», ha argumentat el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, en una compareixença conjunta amb Buch i la intendent dels Mossos d'Esquadra, Mònica Luis, per abordar l'entrada en aquesta fase 1 de la desescalada.

En aquest sentit, Delgado ha recalcat que «més enllà que es permeti o no» sortir del municipi «per prudència no s'hauria de fer».

Això no obstant, tant Buch com Delgado han recordat que el Govern central encara no ha anunciat les mesures concretes d'aquesta fase 1, i que fins que no es publiquin en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) no entraran en vigor.

El conseller d'Interior, per la seva banda, ha criticat de nou l'actuació del Govern espanyol en la crisi de la pandèmia del coronavirus, que ha qualificat d'«improvisada» per les seves decisions «precipitades i desordenades», i que generen segons el seu parer «incertesa» i «confusió» a la ciutadania.

Buch, d'altra banda, ha observat certa «relaxació» en els ciutadans la qual, ha dit, és «un dels enemics més grans» i per això ha demanat «prudència».

Els Mossos, per la seva banda, estan preparant el dispositiu d'aquest cap de setmana per evitar els desplaçaments a les segones residències amb controls a les carreteres i també en estacions de tren com la de Sants, segons ha avançat l'intendent de la policia catalana durant la roda de premsa.

tracking