Diari Més

Salut

Hidroxicloroquina per a la prevenció i tractament de la covid-19 en embarassades

Es tracta d'una investigació coordinada per ISGlobal i l'Hospital Clinic i compta amb hospitals de Barcelona i Madrid

De forma repetida, els metges la van enviar de tornada a casa.

Condemnen a una clínica per no tractar a temps una grip que va acabar amb la mort d'una embarassadaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi avaluarà l'eficàcia de la hidroxicloroquina per a la prevenció i el tractament de la covid-19 en dones embarassades. L'estudi COVID-Preg està coordinat per ISGlobal i l'Hospital Clínic i compta amb la col·laboració d'hospitals de Barcelona i Madrid. L'anàlisi es farà sobre una mostra de 700 embarassades, a la meitat de les quals es donarà hidroxicloroquina durant 14 dies, mentre que l'altra meitat rebrà un placebo. Al completar el tractament es farà un nou test per descartar la infecció i el seguiment continuarà de manera rutinària fins al moment del part, quan es prendrà una mostra del nounat per descartar la transmissió materna de la infecció.
L'ús de la hidroxicloroquina, principi actiu utilitzat fins ara en la malària i malalties com l'artritis reumatoide, ha generat moltes expectatives i dos estudis recents suggereixen que podria ser eficaç en la reducció de la càrrega viral de SARS-CoV-2. El COVID-Preg vol determinar quin és l'efecte en la progressió del nou coronavirus en embarassades infectades i per això compmtarà amb més de 700 participants.

La directora de la Iniciativa de Salut Infantil, Materna i Reproductiva d'ISGlobal i coordinadora de l'estudi, Clara Menéndez, ha indicat que es tracta de l'únic assaig clínic al món en dones embarassades i que l'objectiu és "generar evidència valuosa sobre si la hidroxicloroquina és un tractament eficaç i segur per reduir la transmissió del SARS-CoV-2 i la gravetat de la malaltia en aquest grup vulnerable de la població". Ha afegit que pot ajudar a millorar el seguiment rutinari de les dones embarassades exposades a la infecció i a reduir el risc tant en l'actual pandèmia com en futures.

Fins al moment, els centres que integren el consorci de la recerca són l'Hospital Clínic, Sant Joan de Déu, el de Santa Creu i Sant Pau, a Barcelona; i l'Hospital HM Puerta del Surt i l'Universitari de Torrejón, a Madrid. El projecte compta amb un pressupost de 530.100 euros i ha estat finançat per l'Institut de Salut Carlos III.

tracking