Diari Més

Salut

Els homes tenen una covid-19 més greu i el doble de probabilitat de morir

Així ho detalla un estudi realitzat per investigadors de l'Hospital Tongren de Pequín

El pavelló 9 de l'hospital provisional d'Ifema pràcticament buit a Madrid.

Els homes tenen una covid-19 més greu i el doble de probabilitat de morirEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La taxa de mortalitat dels homes percovid-19 és més del doble que la de les dones, segons un estudi realitzat a la Xina que constata, no obstant això, que tots dos gèneres tenen les mateixes probabilitats de contraure el coronavirus.

Aquesta és la principal conclusió d'un estudi que es publica a la revistaFrontiersinPublicHealth, el qual analitza les diferències que hi ha entre els pacients homes i pacients dones, i conclou que els homes de major edat podrien necessitar cures addicionals i un accés més ràpida les UCI.

El treball troba que els homes i les dones tenen les mateixes possibilitats de contreure el virus, però que els homes són significativament més propensos a sofrir els efectes severs de la malaltia i a morir.Per a arribar a les seves conclusions, els investigadors, de l'HospitalTongrende Pequín (la Xina), van analitzar un conjunt de dades de 43 pacients de covid-19 que ells mateixos havien tractat i dades de 1.056 persones que estan disponibles públicament; a més, també van incloure xifres de 524 pacients de SARS de 2003 (els dos coronavirus que estan darrere d'aquestes malalties són semblants).

«A principis de gener notem que el nombre d'homes que morien a causa de covid-19 semblava ser major que el nombre de dones», assenyalaJin-KuiYang, del citat hospital de Pequín.Aleshores, relata, es van plantejar la pregunta de si els homes són més susceptibles de contreure o morir a causa de la malaltia.Entre els pacients, els investigadors van confirmar que les persones grans i les que tenien condicions subjacents específiques tendien a tenir una malaltia més greu i tenien més probabilitats de morir.

No obstant això, l'edat i el nombre d'homes i dones infectats eren similars, però els homes tendien a patir una malaltia més greu.De les dades de pacients amb covid-19 examinats, més del 70 per cent dels quals van morir eren homes, el que significa -apuntaYang- que els homes tenen una taxa de mortalitat gairebé 2,5 vegades major que les dones. «I l'interessant és que ser home suposa un factor de risc significatiu per a tenir una malaltia més greu, sense importar l'edat».

En el conjunt de dadesdel SARSde 2003, els científics van trobar una tendència similar, amb una taxa de mortalitat significativament major entre els homes.Tant enel SARScom en la covid-19, el virus és capaç d'entrar en la cèl·lula humana gràcies a una proteïna que s'uneix a una altra, denominadaACE2. Aquesta es troba en les nostres cèl·lules i el treball també l'examina.Així, segons aquest estudi, els nivells d'ACE2tendeixen a ser més alts en homes i en pacients amb malalties cardiovasculars i diabetis, tots ells amb pitjors resultats.

Malgrat aquestes conclusions,Yangi els seus companys indiquen que és necessari continuar investigant per a determinar per què els homes amb covid-19 tendeixen a tenir pitjors resultats.

tracking