Diari Més

Desconfinament

Sanitat obre la porta a canviar la província com a mesura de la desescalada

«Tot el que sigui enriquir el pla serà benvingut», ha assegurat el ministre

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa per explicar l'última hora del coronavirus.

Salvador illaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha incidit en què la unitat territorial de referència per a la desescalada és la província i l'illa, però ha obert la porta a estudiar altres propostes que plantegin les comunitats, com Galícia i la Comunitat Valenciana.

En la roda de premsa telemàtica diària ministerial, Illa, que avui es reuneix amb els consellers de Sanitat en el catorzè Consell Interterritorial de Salut, ha estat preguntat per les propostes d'algunes comunitats que la província no sigui l'única mesura territorial de la desescalada.

En contestar, ha recordat que el pla del Govern contempla que les autonomies podran fer plantejaments diferents en aquest sentit, però això sí que s'estudiessin sempre que aquests estiguin sustentats per raonaments tècnics i compleixen amb els criteris que s'exigeixen a les unitats territorials per al pla de transició.

Aquesta unitat que proposin ha de garantir l'«estanquitat» d'aquesta unitat en termes de mobilitat, però a més altres criteris epidemiològics, sanitaris i econòmics, que s'hauran d'analitzar.

Si es compleixen aquestes condicions, les comunitats poden fer el plantejament que estudiarà Sanitat, perquè el pla, segons ha reiterat Illa, «és dinàmic i flexible» i permet adaptar les solucions a la diferent evolució de les fases que es preveuen en el pla a la realitat epidemiològica de cada territori.

«Tot el que sigui enriquir el pla serà benvingut», ha assegurat el ministre.

tracking