Diari Més

Salut

Els Mossos d'Esquadra demanen fer tests als 600 agents confinats

USPAC denuncia que l'única manera de realitzar les proves és acudir a la sanitat privada

Un agent dels Mossos d'Esquadra

Un agent dels Mossos se salta el confinament i acaba amonestatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat majoritari de Mossos d'Esquadra,USPAC, ha manat aquest dimecres una carta al ministre de Sanitat, Salvador Illa, per a demanar-li que autoritzi el departament d'Interior a realitzartests PCRde coronavirus als 600 agents que es troben confinats.

Inicialment, des del 2 d'abril, s'estaven realitzant proves PCR als mossos que presentaven símptomes o havien estat en contacte amb persones contagiades arran de l'adopció de mesures cautelaríssimes preses per la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obligaven el departament d'Interior a realitzar aquests tests.

No obstant això, segons es desprèn de la carta queUSPACha enviat a Illa, aquests tests van deixar si es fes el 13 d'abril, quan el Ministeri de Sanitat va aprovar l'ordre ministerialSND/344/2020 que, entre altres mesures, establia com a requisit per a realitzar el test la prescripció mèdica.

«Emparant-se en l'exigència de la prescripció mèdica per a fer els tests, van deixar de fer els que feien als mossos que presentaven símptomes o que havien estat en contacte amb algun contagiat», ha explicat un portaveu d'USPAC, que ha afegit que per a un agent dels mossos és impossible aconseguir una prescripció mèdica.

«Els mossos amb símptomes que volen fer-se el test estan en un atzucac, perquè si un agent va a la sanitat pública a fer-se un test, allí li diuen que no són ells qui han de fer-li-ho, sinó el departament d'Interior, i aquests no estan per la labor», ha assegurat el representant d'USPAC.

Segons la tesi del sindicat, l'única manera que té un mosso per fer-se un test de coronavirus, és acudir a la sanitat privada.I segons les seves xifres, són 600 els agents que actualment pateixen símptomes o que han estat en contacte amb algú que ha donat positiu i que romanen en confinament a l'espera de veure de quina manera poden realitzar-se un test.

«Interior ens ha dit que no volen fer-nos els tests perquè ens consideren un col·lectiu de baix risc», ha afirmat el portaveu sindical, que ha afegit que «volem que elProcicat-el pla de protecció civil sobre la pandèmia- estableixi que tots els mossos amb símptomes o que hagin estat en contacte amb contagiats puguin fer-se els tests PCR que té el departament d'Interior sense presentar un document de prescripció mèdica perquè aquests 600 companys puguin fer-se el test i sortir de dubtes».

Per això,USPACha sol·licitat en la carta al ministre de Sanitat que «dicti les instruccions corresponents perquè en cap cas es pugui impedir la realització de tests PCR als membres del cos de Mossos d'Esquadra que s'estaven duent a terme des del 2 d'abril de 2020».

tracking