Diari Més

Quines pel·lícules i sèries veuen els espanyols durant la quarantena?

Moltes persones emplenen el temps lliure extra visionant les seves pel·lícules i sèries favorites

Moltes persones emplenen el temps lliure extra visionant les seves pel·lícules i sèries favorites

Quines pel·lícules i sèries veuen els espanyols durant la quarantena?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sèries actuals com «La casa de paper», «Unorthodox»o «Westworld»i pel·lícules com «El clot» i «Llar», que s'han estrenat recentment, són algunes de les produccions audiovisuals que copen els primers llocs per als espanyols.

No obstant això, hi ha films i sèries estrenats fa ja mesos i fins i tot anys que ressorgeixen i es colen entre els més vists de les principals plataformes comHBO,Netflix, Movistar Plus,AmazonPrevalgui Vídeo o la nouvinguda Disney+.

«LA CASA DE PAPER»i«THEMANDALORIAN», LES SÈRIES ESTRELLA

La quarta temporada de «La casa de paper», com es preveia, s'ha convertit en un èxit internacional, amb unes previsions d'arribar a 65 milions de visionats en les seves primeres quatre setmanes enNetflixdes de la seva estrena el 3 d'abril.

També «TheMandalorian», de l'universStarWarsi principal aposta de Disney+, era un èxit cantat. I encara que no hi ha dades de consum, no hi ha més que veure la repercussió en xarxes socials d'una de les sèries de l'any, que compta amb un personatge que ja s'ha convertit en una estrella,BabyIoda.

»Westworld», «ThisisUs»o «ModernFamily»són uns altres dels títols més populars, segons la webJustWatch, i entre les sèries espanyoles, destaquen «Anem Juan» o «La línia invisible».

Però més enllà dels títols esperats, hi ha algunes produccions que s'han fet un buit en les llars espanyoles de manera sorprenent.

És el caos de «Unortodhox», basada en la vida real deDeborahFeldman, que va fugir als 19 anys de la comunitatjasídica-jueusultraortodoxos-en la qual vivia a Brooklyn (Nova York) per a traslladar-se a Berlín a la recerca de llibertat.

Encara que si hi ha un cas sorprenent és el de «Tiger King:Murder,MayhemandMadness», una sèrie documental que ha causat sensació en les xarxes socials i que en les seves primeres quatre setmanes enNetflix(es va estrenar el 20 de març) podria arribar als 64 milions de visualitzacions, segons estimacions de la plataforma.

«CONTAGI», «EL CLOT» OMIYAZAKI, CINEMA VARIAT

Entre les pel·lícules, les cinc més vistes són «Contagi», «Punyals per l'esquena», «Paràsits», «Joker»i «Le Mans '66», segonsJustWatch. Totes elles entre les més premiades de 2019 amb l'excepció de «Contagi», un film de 2011 premonitori, en el qual StevenSoderberghcompte comGwynethPaltrowés contagiada a Hong Kong per un virus que acaba amb la meitat de la població mundial.

També és tendència aquests dies la història de ciència-ficció «ReadyPlayerOne»(2018), de Steven Spielberg, o «Callembyyourname»(2018), una pel·lícula que es va convertir immediatament en un títol de culte i que va llançar a la fama aThimotéeChalamet.

Així com històries més destinades al públic juvenil, com la trilogia de «El senyor dels anells» o la saga de «Harry Potter», thrillers com «Zodiac»(2007) o històries d'amor com «El diari deNoa»(2004).

Al cinema espanyol destaca «La trinxera infinita» (2019) protagonitzada per Antonio de la Torre i Belén Cuesta, i el fenomen internacional de «El clot», una pel·lícula sobre l'egoisme en un món distòpic dirigida perGalderGaztelu-*Urrutia.

Les comèdies són un altre dels gèneres preferits pels espectadors, amb títols com «Fer-se major i altres problemes» (2018), «Nit de jocs» (2018) o «Un petit favor» (2018).

I també hi ha espai per a l'animació, especialment per a les obres mestres del japonèsHayaoMiyazaki, la filmografia del qual conté joies com «El viatge deChihiro»(2001) i «El meu veíTotoro»(1998), que ofereix araNetflix.

Obres d'altres països com Turquia amb «Miracle en la cel·la 7» (2019), l'emotiva història d'un home amb discapacitat intel·lectual que ha de demostrar la seva innocència en ser injustament empresonat, o el 'thriller' francès «La terra i la sang» (2020), són unes altres de les pel·lícules internacionals més vistes del moment.

EL CINEMA CLÀSSIC UNA APOSTA SEGURA

I en aquests dies també hem girat la mirada al cinema més clàssic, que és un valor segur que mai decep.

En el terreny dels clàssics moderns, Francis FordCoppola, Martin Scorsese o Quentin Tarantino continuen sent els cineastes vius mésrevisitadosamb les seves mirades contemporànies sobre el cinema negre en «El Padrí» (1972), «Un dels nostres» (1990) i «PulpFiction»(1994).

També títols deClintEastwood, com «Sense perdó» (1992), «Un món perfecte» (1993), «Els ponts de Madison (1994) o «MysticRiver»(2003).

O pel·lícules de l'època daurada de Hollywood, com a «CiutadàKane»(1941), la cinta deOrsonWellesconsiderada per molts la millor mai filmada; les obres mestres judicials deBillyWilderi SydneyLumet, «Testimoni de càrrec» (1957) i «12 homes sense pietat» (1957), respectivament, o el filmantibelicistade Stanley Kubrick «Senderosde glòria» (1957), se situen entre els llocs més alts de la llista.

Però «La finestra indiscreta» (1954), d'Alfred Hitchcock, una metàfora sobre el propi cinema on es posa al mateix nivell a l'observador i a l'espectador, és sens dubte el film clàssic al qual més han tornat els cinèfils durant les últimes setmanes perquè és la que millor reflecteix la situació del ciutadà mig actual: tancat en la seva llar i no tenint més opció que entrellucar el carrer a través del cristall.

tracking