Diari Més

Mobilitat

La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta defensa l'ús d'aquest mitjà després de pandèmia

Ha demanat aquest dimecres la creació de «carrils bicis tàctics»

Imatge d'arxiu d'una bicicleta.

La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta defensa l'ús d'aquest mitjà després de pandèmiaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xarxa de Ciutats per la Bicicleta ha presentat un pla de xoc per a afrontar una mobilitat segura després de la pandèmia, que posa al centre la bicicleta com a mitjà de transport que garanteix els desplaçaments individuals i que permet mantenir les distàncies de seguretat establertes.

En un comunicat, la Xarxa, que aglutina 126 municipis i administracions supramunicipals de tota Espanya, ha demanat aquest dimecres la creació de «carrils bicis tàctics» perquè de manera «urgent i temporal i a baix cost es pugui ampliar la xarxa de carrils i la connexió entre municipis».

«Davant aquesta situació, cal treballar per garantir la mobilitat de la ciutadania de manera segura, tant en el transport públic com en el transport individual. Cal prioritzar l'ús de la bicicleta. Aquesta facilita el distanciament físic i permetrà un retorn a l'activitat de la forma més ordenada i aïllada possible», ha assenyalat el president de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antonio Poveda.

La Xarxa ha sol·licitat al Govern i a les comunitats autònomes un pla urgent d'ajuda per a la compra de bicicletes elèctriques i mecàniques, així com una figura responsable per coordinar a nivell administratiu totes les polítiques en aquest àmbit.

Així mateix, ha demanat la reobertura dels serveis de bicicleta pública -reforçant les mesures de neteja i protecció, facilitar aparcaments segurs, coordinació de semàfors per tal d'evitar l'acumulació de bicicletes i vianants, impulsar l'educació viària o promoure els serveis de ciclologística.

tracking