Diari Més

L'ONCE posa audiollibres clàssics a l'abast de tothom amb motiu de Sant Jordi

L'organització publicarà al web dos títols cada dia, entre ells 'De la terra a la lluna' de Jules Verne, en català

El Cupó Diari de la ONCE ha deixat 35.000 euros al Morell.

El Cupó Diari de l'ONCE reparteix 35.000 euros al MorellInternet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ONCE posa audiollibres clàssics a l'abast de tothom amb motiu de Sant Jordi. Concretament, l'organització publicarà al web dos títols cada dia, entre ells 'De la terra a la lluna' de Jules Verne, en català. L'acció, pensada perquè tothom pugui veure com llegeixen habitualment les persones cegues, permetrà pujar aquests dies a la web diversos dels tradicionals audiollibres i contes gravats específicament per a aquesta ocasió. La iniciativa respon al fet que enguany, a causa de l'estat d'alarma, l’ONCE no podrà mostrar en el seu estand habitual per Sant Jordi revistes, llibres i contes en format Braille i daisy o altres materials produits pel Servei Bibliogràfic de l’ONCE.
Així, s'opta per continuar impulsant la cultura a través d'internet amb l'accés a obres com 'Madame Bovary', de Gustave Flaubert (basc), 'Cantares gallegos', de Rosalía de Castro (gallec) i títols clàssics com 'La casa de Bernarda Alba', 'Los pazos de Ulloa', 'La vida es sueño', 'El Quijote' o 'La vuelta al mundo en ochenta días', entre altres.

D'aquesta manera, qualsevol persona podrà accedir a l'enregistrament i sabrà com llegeixen habitualment persones cegues a través dels seus telèfons mòbils o altres dispositius.

En paral·lel, i al marge de Sant Jordi, l'ONCE compta amb un gran centre bibliogràfic online d'accés restringit. La Biblioteca Digital compta actualment amb un fons documental de més de 60.000 títols, del qual es beneficien cada any més de 9.000 persones amb discapacitat visual, que realitzen més de 336.000 descàrregues anuals. Del total d’obres publicades en sistema Daisy 2.294 son en català i del total de les obres publicades en braille, 2.226 són en català.

Durant aquest confinament destaquen entre els afiliats les lectures de l'obra de Javier Cercas 'Terra Alta' (1.172 descàrregues de la Biblioteca Digital); 'Loba negra', de Juan Gómez-Jurado (1.040); 'Las hijas de la Tierra”, d’Alaitz Leceaga (855), 'La danza de los tulipanes', d’Ibon Martín Álvarez (736) o 'La cara norte del corazón', de Dolores Redondo (714).

tracking