Diari Més

Les morts vinculades al coronavirus a Catalunya arriben a les 8.845 persones

Les defuncions hospitalàries i a residències comptabilitzades aquest dimarts son 284 al Camp de Tarragona i 37 a les Terres de l'Ebre

Un professional sanitari dedicat al tractament de malalts per la Covid-19.

Les morts vinculades al coronavirus a Catalunya arriben a les 8.845 personesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut ha informat aquest dimarts al vespre que s'han comptabilitzat un total de 44.793 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Aquestssonels casos positius que han estat confirmats per una prova diagnòstica, sigui un test ràpid oun PCR.

A aquesta quantitat de contagiats cal afegir-hi 77.311 casos possibles d'infecció de coronavirus corresponents a persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

D'aquesta manera el nombre total de casos amb afectacions de la Covid-19son122.104. Si hi afegim els corresponents a afectats a residències de gent ran, la xifra total puja als 144.451 positius.

Del total de casos acumulats, fins aquest dimarts han mort a un centre hospitalari un total de 5.080 persones. Si s'afegeixen les dades que ara recull la Generalitat provinents de les funeràries, cal dir que el total de defuncions amb la Covid-19 o sospitosos de patir-la han estat 8.845. D'aquestes, 2.494 han mort a una residència, 97 a un centre sociosanitari i 537 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d'informació.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.307 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 1.058.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.158 són professionals sanitaris, mentre que 5.889 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s'han comptabilitzat fins avui un total de 23.891 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 8.306 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 14.041 són casos sospitosos.

Camp de Tarragona

Pel que fa a les dades territorialitzades, al Camp de Tarragona, fins aquest dimarts s'han comptabilitzat 1.541 positius amb prova diagnòstica, però hi ha 4.353 persones considerades sospitoses de patir la malaltia segons que han determinat professionals facultatius.

A aquest nombre de positius cal afegir els provinents de les residències, un total de 325 de confirmats i 467 de sospitosos. La xifra total de contagiats al Camp de Tarragona, doncs, és de 6.686.

Pel que fa a les defuncions, el Camp de Tarragona en suma 284 fins aquest dimarts. D'aquestes 140sona centres hospitalaris, 83 a residències, 6 a centres sociosanitaris i 8 a domicilis. També s'hi sumen 47 defuncions no classificades però vinculades al coronavirus.

El nombre d'altes hospitalàries sumen 445 casos fins ara.

Terres de l'Ebre

Pel que fa a les Terres del'Ebre, el nombre de persones contagiadesson181 de positives en proves diagnòstiques i 1.468 de sospitoses determinades per facultatius. També hi ha 11 casos confirmats i 196 de sospitosos a residències de gent gran. D'aquesta manera, el nombre total de casos puja a 1.856.

En l'apartat de les defuncions provocades pel coronavirus, a les Terres de l'Ebre n'hi ha 37 de comptabilitzades. D'aquestes 6 es van registrar a centres hospitalaris i 6 més a residències. La mateixa quantitat es va produir a domicilis i fins a 19 morts no estan classificades per manca d'informació.

El nombre d'altes hospitalàries acumulades fins aquest dimarts és de 93.

tracking