Diari Més

Les llibreries fan les seves apostes poètiques per un Sant Jordi confinat

David Jou, Anna Gual, Manuel Forcano, Maria-Mercè Marçal, Peter Handke i Rupi Kaur són algunes de les propostes

Gertri Adserà, responsable de la llibreria Adserà de Tarragona, davant l'establiment amb els llibres que recomana.

Les llibreries fan les seves apostes poètiques per un Sant Jordi confinatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'antologia La llengua abolida(La Butxaca) i l'edició il·lustrada de Cançó per fer camí(Sembra Llibres) de Maria-Mercè Marçal, Les escriptures de l'univers(Viena) de David Jou, el volum A tocar(Proa) de Manuel Forcano o Poetes de Ponent(Pagès Editors) de Jordi Pàmias i Jaume Pont són les apostes de Sant Jordi de poesia catalana que les barcelonines La Impossible i Ona Llibres, la Caselles de Lleida, l'Adserà de Tarragona, l'Odissea de Vilafranca, el Pati Blau de Cornellà, La 2 de Viladrich de Tortosa i Linguae de Girona destaquen a l'ACN. Hi afegeixen l'obra de Rupi Kaur Milk and honey,Estacions. Poemes de les dinasties Tang i Song(Abadia de Montserrat) del xinès Shi Bo i Poema a la durada(Eumo) de Peter Handke.

La directora d'Ona Llibres, Montserrat Úbeda, admet que li ha costat molt escollir un sol llibre de poemes. «S'hauria de tenir molta poesia a casa i que la gent en llegís molta tant de traducció com de no traducció». Després de fer referència a La llengua abolidade Maria-Mercè Marçal, cita Estacions. Poemes de les dinasties Tang i Song(Abadia de Montserrat) del xinès Shi Bo, i Poema a la durada(Eumo) de Peter Handke.

Mireia Perelló, sòcia de la llibreria La Impossible, recomana el llibre de poesia A tocar(Proa) de Manuel Forcano. «És un llibre de poemes, d'amor i sensualitat i que transmeten una gran esperança i una gran intenció en tot allò que es vol fer i tot el que ens vol transmetre». Explica que li agrada l'autor perquè entre els seus versos «sempre hi ha aquell amor que té per Orient i que transmet en la seva poesia».

Des de la llibreria Caselles es recomana per a aquests dies Poetes de Ponent(Pagès Editors), de Jordi Pàmias i Jaume Pont, una antologia que engloba des de la Renaixença fins a l'actualitat; un recull de diversos autors lleidatans de diverses èpoques, estils i tendències, explica el seu propietari. L'establiment tarragoní Adserà, ha escollit Les escriptures de l'univers(Viena Edicions), de David Jou. «És un científic que fa una poesia molt bonica barrejant ciència, religió i poesia», assenyala

La llibretera de l'Odissea opta per Ameba(Llibres del Segle), d'Anna Gual, de qui en destaca la capacitat «d'arribar al cor». «És una poesia ideal per llegir calmat a casa i desconnectar de tot», apunta. Des de Pati Blau Llibres de Cornellà, el seu propietari es decanta pel poema Cançó de fer camíil·lustrat per Carolina T. Godina (Sembra Llibres),una petita joia que, assegura Álvarez, enriqueix el «preciós» poema de Maria-Mercè Marçal amb unes il·lustracions molt ben fetes. «És un llibre que ens agrada molt perquè el pots regalar tant a un adult com a un infant. Parla de la sororitat i de la màgia d'un grup de persones que s'ajunten i aconsegueixen fer coses meravelloses», afegeix.

Des del Canadà arriba l'obra de Rupi Kaur que és poeta i il·lustradora. La llibreria Linguae de Girona proposa per aquest Sant Jordi comprar la seva primera obra Milk and honey(en castellà està disponible amb el títol Otras maneras de conocer la poesíade l'editorial Seix Barral), en què l'autora hi barreja poesia i il·lustracions per parlar de l'amor, la melancolia i el feminisme.

Entre Nosotras, de l'americana Audre Lorde, publicada per Visor Poesia és la recomanació de La 2 de Viladrich de Tortosa, una obra que qualifiquen de «sorprenent». «És una bona introducció per conèixer l'obra d'aquesta autora. Ella es defineix com a dona, negra, lesbiana, feminista, socialista, mare de dos fills. Imaginem si en té de coses a dir! I descriu la poesia com una acte de resistència», ha explicat Rosa Cubeles.

tracking