Diari Més

Aprovada la pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig i la desescalada per territoris

El Ministeri de Sanitat podrà dictar ordres per «ampliar o restringir els llocs, establiments o activitats afectats»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant el Consell de Ministres.

Aprovada la pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig i la desescalada per territorisMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tal com va anunciar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts sol·licitar al Congrés dels Diputats la nova pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig. Aquesta pròrroga inclourà com a principal novetat en les mesures de confinament que des del 27 d'abril els menors de 14 anys podran acompanyar els adults en les activitats que ja estaven permeses fins ara, com anar al supermercat o la farmàcia.
A més, la pròrroga permet que el Ministeri de Sanitat dicti ordres, instruccions i guies modificant les activitats i desplaçaments permesos. També li permet «ampliar o restringir territorialment els llocs, establiments o activitats afectats pel decret d'alarma».

Es tracta, segons la portaveu del govern espanyol, Maria José Montero, d'un procés de «desescalada que pot ser diferent en funció de l'evidència científica i el seguiment epidemiològic de cada territori».

Es regirà «per un sistema de marcadors que permetran prendre decisions en cada moment, intensificar-les si funcionen o retrocedir si no han donat el resultat que s'esperava».

tracking