Diari Més

Successos

Un tiroteig al Canadà deixa 17 persones mortes

És el succés més sagnant en la història del país, en el qual ha mort una agent de la Policia

L'home, tècnic dental, va desplaçar-se amb un cotxe similar al de la policia i també duia un uniforme molt semblant.

Un tiroteig al Canadà deixa 17 persones mortesEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 17 persones, entre elles una agent de la Policia, van perdre la vida en un tiroteig ocorregut en una comunitat rural a l'est del Canadà i que s'ha convertit en el tiroteig més sagnant en la història del país, van informar aquest diumenge les autoritats.

La Policia Montada va indicar que l'oficial morta ésHeidiStevenson, qui pertanyia a aquesta institució des de feia23anys, i va revelar que el sospitós de la massacre, identificat com GabrielWortman, un tècnic dental de51anys, també va morir.

El superintendent de la Policia Montada a la província de Nova Escòcia,ChrisLeather, va explicar durant una roda de premsa que l'incident es va iniciar en la nit del dissabte en la localitat dePortapique, a uns 1.250 quilòmetres al nord-est de Toronto.

La Policia va rebre informació de trets en un habitatge de la localitat. Els agents que van respondre a la crida van trobar una «escena caòtica» amb «nombroses víctimes», però no a l'autor dels trets.

Durant tota la nit del dissabte i el matí del diumenge, la Policia va perseguir al suposat autor de la matança mentre diversos testimonis informaven d'incendis en instal·lacions i vehicles.

Les autoritats van sol·licitar als habitants de la zona que es mantinguessin tancats en els seus habitatges per la presència d'un «tirador», encara que sense informar que havia causat múltiples víctimes mortals.

La comandant de la Policia Montada,LeeBergman, va declarar que l'agent Stevenson «va respondre a la crida del deure i va perdre la seva vida quan protegia als que servia».

«Dos nens han perdut a la seva mare i el seu espòs ha perdut la seva companya», va lamentar.

A més de Stevenson, un altre agent de la Policia, la identitat de la qual no ha estat revelada, va ser ferit i es recupera en un hospital.

La Policia no va identificar a la resta de les víctimes mortals ni va indicar els possibles motius de la matança o la relació dels morts amb el suposat autor.

Inicialment, la Policia va informar queWortmanhavia estat capturat pels agents, però posteriorment es va saber que el suposat autor dels trets va ser abatut en la localitatd'Enfield, a uns 100 quilòmetres al sud dePortapique.

Mitjans de comunicació locals van assenyalar queWortmanes va desplaçar en un vehicle similar als empleats per la Policia Montada i fins i tot vestia un uniforme semblant als de la força policial.

El primer ministre del Canadà, JustinTrudeau, va lamentar en un comunicat l'ocorregut. «M'entristeixen les notícies d'aquest acte de violència sense sentit en Nova Escòcia que li ha costat la vida a diverses persones, inclosa una agent de la Policia Montada del Canadà», subratllavaTrudeauen el seu missatge.

tracking