Diari Més

Salut

Es col·lapsa el sistema electrònic de les farmàcies pel repartiment de mascaretes

Les farmàcies han entregat 100.000 mascaretes en una hora

S'han produït en almenys sis municipis del nord de Madrid, encara que sense danys personals

Madrid es desperta amb farmàcies saquejades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sistema informàtic de recepta electrònica ha col·lapsat i això està impossibilitant que les farmàcies continuïn amb l'entrega de mascaretes, i també de medicaments, segons ha explicat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona a l'ACN. En una hora s'han dispensat fins a 100.000 mascaretes, que s'han de sumar a les dispensacions habituals de medicaments d'un dilluns, que acostuma a ser un dels dies de més feina. Aquest nombre elevat de dispensacions ha sobrecarregat el sistema, que caigut i s'està a l'espera que torni a estar operatiu. Des del Col·legi de Farmacèutics han insistit que només s'acostin a les farmàcies a recollir les mascaretes les persones que no en tinguin i realment les necessitin.
Aquest dilluns era el primer dia d'entrega de les mascaretes als ciutadans. Aquests han d'anar a les farmàcies per adquirir-les amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica. D'aquesta manera, els farmacèutics han de portar un control informàtic de totes les que es reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin esgotant.

La previsió és distribuir fins a 14 milions de mascaretes i cada ciutadà en té dues assignades, una gratuïta i una a un preu de 76 cèntims.

tracking