Diari Més

Un tractament del coronavirus amb remdesivir fa que pacients greus es recuperin en dies

En menys d'una setmana van ser donats d'alta després de rebre tractament amb un medicament antiviral anomenat remdesivir

En menys d'una setmana van ser donats d'alta després de rebre tractament amb un medicament antiviral anomenat remdesivir

Un tractament del coronavirus amb remdesivir fa que pacients greus es recuperin en dies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sembla que a poc a poc van arribant notícies esperançadores sobre la crisi delcoronavirus. I és que un article publicat pel portal de salutSTATdiu que pacients greus amb el nouCOVID-19, internats en un hospital de Chicago, s'han recuperat ràpidament i en menys d'una setmana van ser donats d'alta després de rebre tractament amb un medicament antiviral anomenatremdesivir, de la companyia estatunidencaGileadSciences.

Aquest portal va informar que la Universitat de Medicina de Chicago va reclutar a 125 persones infectades per a dos assajos clínics. Del total, 113 es trobaven greus de salut.

Després de ser tractats amb infusions diàries deremdesivir, aquest fàrmac es va mostrar efectiu per a atacar la febre alta i altres símptomes respiratoris.

«La millor notícia és que la majoria dels nostres pacients ja han estat donats d'alta, la qual cosa és genial. Només hem tingut dos pacients que van morir», va dirKathleenMullane, especialista en malalties infeccioses de la Universitat de Chicago, qui lidera les proves del medicament.

El tractament, si bé genera altes expectatives per la seva eficàcia, falta determinar els resultats complets de la recerca. L'aplicació d'aquest fàrmac ja s'està donant en altres institucions.

«El que podem dir en aquesta etapa és que esperem que les dades dels estudis en curs estiguin disponibles», va indicarGileaden una declaració.

KathleenMullaneva indicar que «és difícil» treure conclusions quan encara no va acabar l'estudi, «però certament quan comencem (el) medicament, veiem que les corbes de febre cauen. Ara la febre no és un requisit perquè la gent vagi als assajos, però sí que veiem que quan els pacients arriben amb febre alta, es redueixen amb bastant rapidesa», va comentar.

tracking