Diari Més

Sanitat

Andorra farà test d'anticossos del SARS-*CoV-2 als seus 77.000 habitants

Durant aquest cap de setmana tenen previst acabaran de definir els detalls del procediment

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet.

Andorra farà test d'anticossos del SARS-*CoV-2 als seus 77.000 habitantscedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern d'Andorra sotmetrà a proves d'anticossos delcoronavirusSARS-*CoV-2als aproximadament 77.000 habitants censats en el petit país dels Pirineus, va anunciar avui el ministre de Salut del principat, Joan MartínezBenazet.

A Andorra han mort 35 persones per la pandèmia i actualment hi ha 464 casos actius de persones infectades pelcoronavirus, dels quals 36 estan hospitalitzats (17 a planta i 19 en l'UCI) i 428 estan aïllats, va informar el ministre.

MartínezBenazetha tornat a destacar la importància de fer un ús correcte de les màscares, mantenir una higiene acurada de mans i guardar les distàncies preventives per a evitar la propagació delcoronavirus.

«Cal extremar aquestes mesures i adoptar-les com a hàbit», ha assenyalat el ministre.

MartínezBenazetha explicat que el test d'anticossos que es farà a totes les persones que viuen actualment a Andorra i que permetrà conèixer el grau d'immunització de la població serà «una eina que permetrà gestionar molt millor l'epidèmia».

En aquest sentit, el ministre ha explicat que actualment s'està treballant per a acabar de tancar el procediment de cita prèvia per a fer-se l'anàlisi d'anticossos.

D'aquesta manera, durant aquest cap de setmana tenen previst acabaran de definir els detalls del procediment per a facilitar al màxim el tràmit de sol·licitud de la prova a la ciutadania, que es podrà fer via telemàtica, però també telefònicament amb col·laboració amb els Comuns (ajuntaments).

tracking