Diari Més

Sanitat admet que confinar a les persones grans fins a l'estiu està sobre la taula

Simón diu que aquesta i la de deixar sortir als nens són dues opcions de progressió cap a la fase de transició

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries.

Sanitat admet que confinar a les persones majors fins a l'estiu està sobre la taulaMoncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinacióde Alertasi Emergències Sanitàries, FernandoSimón, ha reconegut aquest divendres que confinar a les persones majors fins a l'estiu és una mesura que està sobre la taula, igual que permetre que els nens surtin al carrer a fer una passejada.

«Estan sobre la taula, ara, i ho estaven fa uns mesos», ha ditSimónen la roda de premsa telemàtica posterior a la reunió del comitè de seguiment del coronavirus, en la qual ha respost a si els tècnics estan valorant que les persones majors d'una certa edat no surtin de casa fins al cap de l'estiu i a la proposta de Catalunya de deixar sortir als nens de forma ordenada en un termini de10dies.

Simónha recordat que hi ha decretades unes restriccions de mobilitat «molt importants» fins al 26 d'abril i abans d'aquest dia el Govern haurà de prendre alguna decisió.

Les dues mesures -majors i nens-, ha explicat, «són opcions de progressió cap a la fase de transició que tots estem considerant», si bé ha precisat que el problema està en la coordinació de totes les mesures, que cal aplicar de manera «coherent i lògica i, sobretot, aplicar-les de debò».

Al seu judici, hi ha situacions que sobre el paper són molt recomanables, però que després l'aplicació pot ser molt complicada.

«Pot quedar molt bonic sobre el paper, però cal ser capaços d'executar-lo correctament», ha ditSimón, qui ha insistit, no obstant això, que les mesures sobre els nens i els majors «estan sobre la taula» i que s'aplicaran en la mesura que els diferents grups de treball vagin considerant.

tracking