Diari Més

Un poble búlgar de 2.000 habitants, confinat perquè un malalt amb Covid-19 fuig de l'hospital

El veí del municipi de Panicherevo s'enfronta ara a cinc anys de presó i 25.000 euros de multa

Imatge de l'hospital estatal d'Stara

Un poble búlgar de 2.000 habitants, confinat perquè un malalt amb Covid-19 fuig de l'hospitalViquipèrdia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una localitat búlgara de 2.000 habitants ha estat posada aquest dimecres sota una estricta quarantena després que un veí infectat per coronavirus tornés a la seva casa després d'escapar de l'hospital on estava ingressat.

El fugitiu és un home de 58 anys que va ingressar el dissabte amb pneumònia a l'hospital de Stara Zagora, on es va confirmar que era positiu per coronavirus, informa l'emissora bTV.

Ahir dimarts va abandonar la unitat d'infecciosos on estava confinant aprofitant que les portes, que estan sempre tancades, es van obrir per a ingressar a nous pacients.

L'home va prendre un taxi i va viatjar 30 quilòmetres cap a la seva localitat de residència, Panicherevo, on la Policia ho va localitzar hores més tard.

Les autoritats han imposat avui el confinament total de la població durant catorze dies. Els residents podran tornar a les seves cases fins a les 18.00 GMT d'avui i després es prohibirà entrar o sortir de la població durant dues setmanes, a no ser per motius mèdics.

Fins al moment sis persones més, entre elles diversos familiars del pacient escapolit, han donat positiu per Covid-19, encara que no és clar quan ni on es van infectar.

L'home s'enfronta a la possibilitat d'una pena de cinc anys de presó i multa de 25.000 euros per violar les lleis especials imposades durant la pandèmia.

El taxista que el va portar al poble ha estat també localitzat i posat sota quarantena.

Bulgària va imposar el passat dia 21 de març la prohibició d'entrar o sortir de les grans ciutats i les capitals regionals sense un motiu de pes, però aquesta restricció no s'aplica a les localitats petites.

A Bulgària s'han confirmat fins ara 747 positius de Covid-19, que ha deixat 36 morts.

tracking