Diari Més

Serveis públics

França pagarà una prima de fins a 1.000 euros a funcionaris per la COVID-19

El govern francès també facilitarà els que els governs regionals apliquin una mesura semblant

Imatge d'un cartell sobre protecció davant el coronavirus a un aeroport de França.

França pagarà una prima de fins a 1.000 euros a funcionaris per la COVID-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França pagarà una prima extraordinària de fins a 1.000 euros als funcionaris que estiguin implicats en labors de servei públic durant la crisi de la COVID-19, la qual cosa costarà uns 300 milions d'euros a les arques de l'Estat, va indicar aquest dimecres el ministre d'Hisenda, Gérarld Darmanin.

En declaracions a la ràdio "Europe 1", Darmanin va assegurar que es tractarà d'una prima *desfiscalizada, mentre que el seu departament va precisar que afectarà a un de cada quatre agents públics.

«Estan fent un treball extremadament important i mostren que l'Estat està present i protegeix als més febles», va indicar el ministre.

Darmanin va assenyalar que el titular de Sanitat, Olivier Véran, precisarà en els pròxims dies les primes que percebran els sanitaris implicats en la crisi del coronavirus.

A més, va assegurar que el Govern permetrà a les administracions territorials pagar també un complement extraordinari similar als seus funcionaris.

El ministre d'Hisenda va recordar que França ha elevat a 110.000 milions d'euros el pla d'urgència d'ajuda a l'economia per a pal·liar les conseqüències de la COVID-19, en els Pressupostos Generals de l'Estat que presentaran aquest dimecres en el Consell de Ministres.

Després de dues modificacions d'aquests comptes en les últimes tres setmanes, el Govern francès presenta uns Pressupostos que preveuen una caiguda de l'economia del 8%, un dèficit pressupostari del 9% i un deute públic del 115%.

tracking