Diari Més

La Xina estudia casos asimptomàtics i nivells d'immunitat en la població

El país asiàtic sembla tenir sota control el brot i la majoria de contagis registrats són procedents d'altres països

Seients disposats abans de la celebració d'una reunió informativa per a treballadors i mitjans de comunicació a l'Hospital de Leishenshan, en Wuhan

Repunt de contagis a la Xina, que no registra cap mort per la COVID-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou regions de la Xina, inclosa la més afectada per la crisi del coronavirus, Hubei, participen en un nou estudi epidemiològic amb el qual es pretén esbrinar l'escala dels contagis asimptomàtics i els nivells d'immunitat en la població del país.

Segons informa avui el diari oficial XinaDaily, s'estan prenent mostres tant d'exsudat faringi per a proves d'àcid nucleic com de sang per a trobar anticossos en un procés que comporta uns quinze minuts.

«L'estudi és de gran urgència i importància, i els seus resultats ens permetran prendre mesures específiques de prevenció i control quan ens imposem a la malaltia», va explicar l'alt càrrec del Centre Xinès de Control i Prevenció de MalaltiesDingGangqiang, cap de la recerca epidemiològica en Wuhan, capital de Hubei.

Allí, 11.000 dels seus 11 milions de residents participaran en l'estudi, que va començar a recaptar mostres ahir i que espera haver acabat amb aquesta tasca demà, dijous.

Els seleccionats són, en la seva majoria, residents normals dels tretze districtes que conformen la ciutat, encara que també hi ha un «petit nombre» de treballadors involucrats en les tasques de control del virus com a guàrdies de seguretat, taxistes o voluntaris.

Aquest programa ajudarà, segonsDing, a detectar més fàcilment els casos asimptomàtics -és a dir, aquells que han contret el virus però no presenten cap símptoma relacionat amb la COVID-19-, una de les principals preocupacions ara per a les autoritats sanitàries xineses.

L'expert també va indicar que s'està duent a terme una campanya d'informació sobre prevenció i control de la malaltia, de la qual encara es desconeixen molts detalls.

La Xina sembla tenir sota control el brot i encara que continua detectant contagis, la majoria dels registrats en les últimes jornades són procedents d'altres països, la qual cosa ha provocat que Pequín hagi dificultat molt els accessos al país o, en el cas dels ciutadans estrangers, directament prohibit l'entrada.

Segons l'últim part oficial de la Comissió Nacional de Sanitat, el nombre de casos «actius» a la Xina se situa en 1.137, mentre que es manté a una mica més de 1.000 asimptomàtics en observació.

Des de l'inici de la pandèmia, que va començar en Wuhan, a la Xina s'han confirmat oficialment més de 82.000 casos, dels quals 3.342 van acabar en defunció.

tracking