Diari Més

Confinament

La majoria porta bé confinament, el 40% demana mesures més estrictes

Dos terços dels espanyols creu que cal restringir i controlar les informacions i establir «només una font oficial d'informació»

Set de cada deu dones asseguren que no han aconseguit establir un espai físic exclusiu per al treball.

Vuit de cada deu dones reconeix dificultats a l'hora de treballar des de casaPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gran majoria dels espanyols, el 91%, està portant molt bé o raonablement bé el confinament, i quatre de cada deu ciutadans advoquen per l'adopció de mesures més estrictes per a evitar que se surti al carrer, segons l'últim baròmetre especial del Centre de Recerques Sociològiques (CIS).

El 58,3% considera que les mesures adoptades per a evitar els contagis són suficients, però gairebé quatre de cada deu, el 39,1%, voldria que fossin més severes per a evitar que se surti al carrer.

En aquest sentit, el 57,7% estaria d'acord amb no permetre la sortida del domicili per a l'adquisició de medicines ni d'aliments i que fos personal especialitzat el que lliurés aquestes compres als domicilis, com es va fer a la Xina, un extrem amb el qual el 38,6% no estaria d'acord.

Una àmplia majoria està portant molt bé o raonablement bé el confinament, enfront el 3,1% que l'està portant regular i el 5,5 que el porta bastant o molt malament.

També són molts més els que creuen que els espanyols estan reaccionant amb civisme i solidaritat a l'hora d'afrontar les mesures de l'estat d'alarma, el 93,5%, si bé un 5,5% considera que la majoria està sent poc cívica o indisciplinada.

Davant la magnitud de desinformació que circula per les xarxes socials, el CIS ha preguntat als ciutadans si caldria prohibir la seva difusió i limitar la informació a fonts oficials.

Dos terços dels espanyols, el 66,7%, creu que cal restringir i controlar les informacions i establir «només una font oficial d'informació», enfront el 30,8% que s'hi oposa.

No obstant això, sembla contradictori que alhora el 54,5% dels ciutadans expressi que vol disposar de més informació de la que estan oferint el Govern i els responsables de la gestió de la crisi pel coronavirus. Per al 43,4%, aquesta informació és suficient.

Segons les dades del baròmetre oficial d'abril, per al qual s'ha entrevistat 3.000 persones, el 9,2% dels espanyols pensa que els governs haurien de ser capaços de prendre les decisions d'aquesta crisi pel seu compte, mentre que el 88,5% creu que cal atenir-se al que diguin els experts.

La preocupació pel coronavirus és molta o bastant per al 95,9% de la població, el 72,6% dels espanyols creu que les mesures que s'han adoptat per a fer front a la pandèmia són molt necessàries i el 24,7% estima que són necessàries.

Finalment, respecte a les possibilitats de «guanyar la batalla» al virus, el 25,3% es mostra molt optimista; el 51,2%, bastant optimista; el 4,5%, regular; i el 18,6% poc o gens optimista.

tracking