Diari Més

Simón diu que la intervenció dels laboratoris privats permetrà evitar tests ineficients

Ha justificat l'ordre ministerial publicada al BOE per la què el govern espanyol intervé els laboratoris i centres mèdics provats de diagnòstic de covid-19

Fernando Simón en una imatge d'arxiu

Simón alerta que les UCI de sis comunitats estan al límit i n'hi ha tres que s'hi apropen ràpidamentEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha justificat aquest dimarts l'ordre ministerial publicada al BOE per la què el govern espanyol intervé els laboratoris i centres mèdics provats de diagnòstic de covid-19 i posar-los a disposició de les Comunitats Autònomes. Segons Simón, l'objectiu és controlar aquestes proves perquè «en un moment d'escassedat»no hi hagi «abusos»ni es destinin a grups de població asimptomàtica on no aporten resultats. A més, ha afegit, la decisió permet que les CCAA disposin de la informació que generen.
Simón ha retornat a la roda de premsa dels tècnics de La Moncloa 15 dies després de donar positiu al test de coronavirus. Entre altres ha valorat positivament l’ordre ministerial estableix «l’obligació»dels centres, serveis i establiments sanitaris de diagnòstic clínic de titularitat privada a estar disponibles per entrar a formar part o reforçar els circuits ja existents així com a notificar a les autoritats sanitàries competents els casos de covid-19 confirmats.

En aquest sentit, es posen a disposició de les comunitats autònomes i s’inclou la possibilitat «d’adoptar les mesures necessàries per a la regulació dels preus de les proves diagnòstiques»amb l’objectiu «d’evitar situacions abusives d’accés al servei». A més, es limita la realització de proves a aquells casos en què hi hagi prescripció prèvia d’un facultatiu i sempre ajustant-se «als criteris establers per l’autoritat sanitària competent».

Segons Simón, l'objectiu fonamental és garantir que en un moment d'escassedat «no s'utilitzin les proves de PRC en grups poblacionals on no seran suficients per obtenir resultats adequats», perquè aquestes proves «tenen pota efectivitat en persones asimptomàtiques».

També que «els diagnòstics quedin sota la tutela dels serveis sanitaris de les CCAA». Ara, ha dit, es garantirà «que els resultats es coneixen i que no hi hagi abusos»a l'hora de fer els PRC, que «han d'estar sota la tutela de la salut pública».

«Es busca controlar l'ús de les PRC perquè siguin eficients a nivell ciutadà», ha conclòs.

tracking