Diari Més

La Xina inicia els assajos clínics de dues possibles vacunes contra el coronavirus

La prova es farà en 1.396 voluntaris reclutats a la província de Henan

Una infermera prepara una vacuna a la Xina.

La Xina inicia els assajos clínics de dues possibles vacunes contra el coronavirusEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaXina ha començat els assajos clínics en humans de dues possibles vacunes contra el coronavirus SARS-CoV-2, causant de la malaltia covid-19, ha informat aquest dimarts la premsa local.

Es tracta de dues vacunes inactivades, és a dir, consistents en microorganismes que s'han matat a través de processos físics o químics.

La primera de les candidates, que va obtenir la llicència per a procedir a assajos clínics diumenge passat, ha estat desenvolupada per l'Institut de Virologia de Wuhan (la ciutat centro-oriental xinesa on es van detectar els primers casos de la malaltia) de manera conjunta amb la sucursal en aquesta mateixa ciutat de l'empresaSinopharm.

La segona és el resultat del treball conjunt de diverses empreses, ambSinovacResearch&Developmental capdavant. Aquesta empresa és una subsidiària deSinovacBiotech, que va treballar també en una vacuna contra la Síndrome Respiratòria Aguda i Greu (SARS, en el seu acrònim anglès) en 2003.

Segons la publicació econòmica especialitzadaCaixin, el projecte deSinopharm-que compta amb el suport econòmic del Ministeri de Ciència i Tecnologia de la Xina- provarà la vacuna en 1.396 voluntaris reclutats a la província de Henan (al centre-est del país asiàtic) en lesseves dues primeresfases, que es preveu durin fins al 10 de novembre de 2021.

A meitats de març, les autoritats xineses van aprovar el començament dels assajos clínics d'una altra vacuna contra el coronavirus desenvolupada per l'Acadèmia Militar de Ciències.

Fins avui, almenys 3.341 persones han mort a la Xina a conseqüència de la covid-19 entre els 82.249 diagnosticats. D'ells, 77.738 pacients han estat donats d'alta després d'haver superat amb èxit la malaltia.

tracking