Diari Més

Economia

El govern espanyol amplia fins al 20 de maig el termini de presentació i liquidació d'impostos de pimes i autònoms

Retarda un mes el pagament de l'IVA, l'IRPF i l'Impost de Societats

Els treballadors autònoms pagaran uns 60 euros més anuals a partir de l'any vinent.

Els autònoms accepten pagar més a canvi de millores en les prestacionsPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha aprovat ampliar fins al 20 de maig el termini de presentació i liquidació d'impostos d'autònoms i de petites i mitjanes empreses (pimes) que tinguin una facturació inferior a 600.000 euros. Així doncs, podran pagar un mes després els tributs que havien d'abonar com a molt tard el 20 d'abril. Es tracta de la liquidació de l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) del primer trimestre, els pagaments fraccionats de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i de l'Impost de Societats. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat en roda de premsa després del Consell de Ministres que la moratòria beneficiarà 3,4 milions de contribuents.
La moratòria arriba a només un dia que venci el termini per a les domiciliacions dels impostos, ja que ho feia el 15 d'abril. En aquest cas, també es retarda un mes.

Montero ha explicat que s'ha deixat per més endavant permetre que puguin renunciar al sistema de mòduls i que tributin per estimació directa i s'aprovarà en futurs Consells de Ministres.

tracking