Diari Més

Laboral

UGT denunciarà a Inspecció de Treball les empreses que no garanteixin la seguretat

Si un empleat es contagia per la covid-19 i no es tenien els EPIs adequats, es responsabilitzarà a l'empresa

El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, durant la seva intervenció en l'assemblea celebrada al centre cívic de Torreforta

UGT confia que canviar la reforma laboral aportarà més seguretat a la indústria química de TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Unió General de Treballadors (UGT) expressa que «la decisió del confinament parcial no suposa en cap cas el retorn a la normalitat laboral d'abans de l'emergència de la Covid-19», i és per això que remarca que«cal que totes les empreses portin a terme totes les mesures necessàries per garantir la seguretat de tots els treballadors i treballadores i les seves famílies». I avisa que denunciarà davant Inspecció de Treball totes aquelles que no garanteixin la seguretat.

Davant aquesta situació, el sindicat recorda que«totes aquelles empreses i centres de treball que no estiguin en disposició de garantir aquestes mesures de seguretat, no s'han d'incorporar a l'activitat», i afegeix que«empreses han d'adoptar les mesures organitzatives i proveir dels mitjans necessaris perquè les persones treballadores puguin protegir i garantir la distància interpersonal, perquè ningú pot fer triar als treballadors i treballadores entre treballar segurs o tenir dificultats per mantenir la seva ocupació». Aquestes empreses, a més, hauran de facilitar els EPIs adequats als treballadors per a exercir les seves funcions i vetllar per l'ús efectiu d'aquests.

Per tots aquests motius, UGT vetllarà perquè totes les empreses portin a terme les mesures de seguretat necessàries i, si es donen casos on això no sigui respectat, ho denunciarà davant la Inspecció de Treball.

A més, UGT vol recordar que segons la Resolució del Director de l'Organisme Estatal d'Inspecció de Treball i Seguretat Social, si un treballador es contagia de la covid-19 a la feina, es considera un problema de salut pública i, per tant, si no es tenien els EPIs adequats, a l'empresa se li pot treure la llicència d'activitats i pot ser denunciada penalment.

tracking