Diari Més

Salut

Sanitat recalca que les màscares són un complement a altres mesures

La cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries diu que «no són el més important»

Les prop de dues mil mascaretes han sortit de les mans d'una cinquantena de voluntaris.

Voluntaris coordinats per l'AVV de Bonavista superen la xifra de 1.700 mascaretes solidàriesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap d'àrea del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, María JoséSierra, ha recalcat aquest dilluns que les màscares són un complement, «i no el més important», a altres mesures que «són les que de debò» incideixen sobre la capacitat de transmissió del coronavirus.

D'aquesta forma s'ha pronunciatSierraen la roda de premsa telemàtica posterior a la reunió del Comitè Tècnic del Coronavirus, sobre diverses preguntes en relació amb les màscares, atès que avui és el primer dia que es reparteixen en el transport públic.

La doctora ha insistit que no hi ha estudis «ferms» amb una «evidència clara» de la utilitat de les màscares en la prevenció de transmissió del coronavirus però ha reconegut que els organismes internacionals s'han pronunciat «clarament» perquè sembla que aquest material sí que pugui tenir utilitat a reduir la propagació de la infecció.

«A més que són una barrera, el paper més important és que minimitza tota aquesta dispersió de les gotetes respiratòries» d'aquells que estan iniciant símptomes de contagi o són asimptomàtics, segons ha explicatSierra.

Ha insistit que el seu ús s'està recomanant quan no es pot garantir una distància mínima entre les persones, com en els mitjans de transport o en algunes situacions del mitjà laboral perquè poden fer un «cert efecte de barrera».

No obstant això,Sierraha insistit que el més important i com «de debò» es tallarà la transmissió del coronavirus és amb una detecció primerenca dels casos i amb un aïllament.

«L'important és queelscasos en que es detectin símptomes, s'aïllin», ha destacat l'experta, que ha dit que les màscares «són una cosa més».

tracking