Diari Més

Laboral

Quines activitats tornen demà i quines estan permeses?

Les úniques limitacions a l'activitat tornaran a ser les recollides en el decret d'estat d'alarma inicial del 14 de març

Un home camina amb una mascareta de protecció.

Quines activitats tornen demà i quines estan permeses?Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de concloure el 9 d'abril la restricció a les activitats no essencials, aquest dimarts, a Catalunya, torna al treball el gruix d'empleats afectats per aquesta prohibició i les úniques limitacions a l'activitat tornaran a ser les recollides en el decret d'estat d'alarma inicial del 14 de març.

D'aquesta manera, poden tornar a l'activitat les indústries dels sectors no considerats essencials per a lluitar contra l'epidèmia, o la construcció.

El decret inicial del 14 de març, que va ordenar l'aïllament social i va restringir els moviments, determina les activitats que poden dur-se a terme i les que es restringeixen amb la finalitat de protegir la salut dels ciutadans.

Així doncs, es permeten les activitats sanitàries, de seguretat i telecomunicacions, de duanes, el subministrament i distribució d'aliments i productes de primera necessitat, i el subministrament d'energia elèctrica, de productes derivats del petroli i gas natural. Tambéestan emparats els serveis indispensables d'empreses i indústries auxiliars -components, neteja, vigilància i seguretat, manteniment i avaries urgents i transports de mercaderies i persones- necessàries per al funcionament de les activitats anteriors. També la recollida d'escombraries i el proveïment d'aigua.

Es protegeix el transport públic, encara que subjecte a restriccions en l'oferta. A partir d'aquest dilluns, excepte a Catalunya que ho faran demà, comencen a repartir-se màscares per als treballadors en els serveis en els quals és difícil mantenir la distància mínima. Continua activa l'administració de Justícia i tots els serveis lligats a aquest sector, així com notaries i gestories, d'acord amb els serveis essencials fixats iels mitjans de comunicació poden continuar mantenint la seva activitat.

Segueix sense estar permesa l'obertura de bars i establiments de restauració -que només poden prestar servei a domicili-, discoteques, instal·lacions culturals, d'oci, recintes esportius, parcs d'atraccions i auditoris. Segueix la prohibició de les revetlles, desfilades, festes populars i manifestacions folklòriques en recintes oberts i vies públiques. Els comerços l'activitat dels quals permet el decret són botigues d'alimentació, farmàcies, centres mèdics, òptiques, ortopèdies, premsa i papereria, estancs, gasolineres, botigues d'alimentació d'animals domèstics i tecnologia, comerç per internet, bugaderies. En el cas de les perruqueries, només es permet el servei a domicili per a garantir l'atenció i higiene de les persones més vulnerables.

tracking