Diari Més

Un laboratori de Wuhan finançat pels Estats Units va investigar amb ratapinyades

Així ho conclou una investigació del Daily Mail

Imatge d'arxiu d'un metge a un hospital de Wuhan.

Un estudi de 'Nature' conclou que el coronavirus no és un virus creat o manipulat en laboratoriEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tabloide assegura que el laboratori assenyalat com l'origen de la pandèmia va comptar amb 3,7 milions de dòlars procedents dels Estats Units per a experimentar el virus en ratapinyades. Aquestes proves es portarien realitzant des de dos anys enrere en el seu tram final. Per als assajos s'utilitzaven ratapinyades capturades en una cova deYunnan, zona muntanyenca del sud-est xinès.

Les recerques, encaminades a avançar en el coneixement delSARScoronavirus, tindria darrere elUSNationalInstitutesofHealth, el grup d'institucions del govern dels Estats Units per a la recerca mèdica. Segons el DM, els assajos es remunten a gairebé un dècada enrere, proves en les quals s'analitzaven els efectes del virus en les ratapinyades de les coves delYunnan. I després es van traslladar a porcs per a veure quin efecte provocava.

La tesi inicial apunta al mercat deWuhancom a origen de la pandèmia, les fonts consultades pel periòdic britànic apunten al fet que la transmissió puc ser a través d'humans. En concret pels científics que hauria entrat en contacte amb sang de les ratapinyades analitzades de manera accidental.Als Estats Units ja s'han elevat veus que protestaven pel suport econòmic del seu país a recerques amb animals en països com la Xina.

ElDailyMail publica avui una carta de l'ambaixada xinesa a Londres en les quals es defensa els atacs des de la setmana passada. «La setmana passada,TheMailonSundayva publicar un article que propaga una teoria infundada que vincula l'origen deCovid-19a un laboratori enWuhan. L'article també desacredita els esforços efectius de la Xina per a combatreCovid-19i promoure la cooperació internacional. Encara no s'ha arribat a una conclusió científica o metgessa sobre l'origen deCovid-19, ja que el treball de rastreig rellevant encara està en curs. L'Organització Mundial de la Salut ha fet repetides declaracions que el que el món està experimentant ara és un fenomen global, la font és indeterminada, el focus ha d'estar en la contenció i ha d'evitar-se qualsevol llenguatgeestigmatizanteque es refereixi a certs llocs», explica el text.

tracking