Diari Més

Repunt de contagis a la Xina, que no registra cap mort per la COVID-19

La Xina va registrar 99 nous contagis pel coronavirus SARS-*CoV-2 en l'últim dia

Seients disposats abans de la celebració d'una reunió informativa per a treballadors i mitjans de comunicació a l'Hospital de Leishenshan, en Wuhan

Repunt de contagis a la Xina, que no registra cap mort per la COVID-19Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No obstant això, no es va produir cap mort per la resultant pneumòniaCOVID-19, va informar avui la Comissió Nacional de Sanitat.

Les autoritats sanitàries van precisar que, fins a la passada mitjanit local (16.00 hora GMT) del dissabte, d'aquests 99 nous casos diagnosticats, 97 es van detectar en viatgers procedents de l'estranger, els anomenats casos «importats».

Aquests casos són una de les grans preocupacions de Pequín, que va posar en marxa un veto temporal a l'entrada de ciutadans estrangers al país el 28 de març, mesura que de moment no ha aconseguit reduir les xifres de contagis «importats», que sumen ja 1.280.

Des que la malaltia va començar a assotar amb severitat la resta del planeta, són molts els xinesos que han tornat al seu país, on laCOVID-19-sempre segons les xifres oficials- sembla més controlada. D'aquí el repunt dels casos «importats» en les últimes setmanes, ja que molts procedeixen d'altres focus mundials del virus.

Els altres dos casos restants dels 99 anunciats avui van ser contagis «locals» que es van registrar a la província nord-oriental deHeilongjiang.

Segons el comunicat d'avui, el nombre de pacients curats i donats d'alta va ser de 50 en les últimes 24 hores, pels 99 nous contagis registrats, així que el número total d'infectats «actius» al país asiàtic va augmentar fins als 1.138, la qual cosa suposa una interrupció en la tendència continuada de reducció de xifres d'infectats a la Xina.

A més, es tracta del segon dia des que van començar les estadístiques oficials, a la fi de gener, en el qual no consta cap mort perCOVID-19en tot el país asiàtic, juntament amb el passat dia 6.

D'aquesta manera, el número total d'infectats diagnosticats a la Xina des de l'inici de la pandèmia és de 82.052, entre els quals han perit 3.339 persones i, de moment, s'ha donat d'alta a 77.575 persones després d'haver superat amb èxit la malaltia.

Fins avui s'ha realitzat seguiment mèdic a 718.881 contactes pròxims amb infectats, dels quals 9.722 continuen en observació, i d'ells, 82 serien casos sospitosos d'haver-se contagiat del virus.

Quant als infectats asimptomàtics, la Xina va registrar 63 nous casos en aquest últim part, situant el total d'asimptomàtics en observació en 1.086.

El passat 12 de març, el govern xinès va declarar que el pic de transmissions havia arribat a la seva fi al país asiàtic.

Els símptomes del noucoronavirussón en molts casos semblants als d'un refredat, però poden estar acompanyats de febre i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per a respirar).

tracking