Diari Més

Estat d'alarma

Els reis contacten amb hospitals de Catalunya, Castella-la Manxa i Castella i Lleó

Els reis han mantingut aquest diumenge una sèrie de converses amb responsables d'hospitals de Catalunya, Castella-la Manxa i Castella i Lleó

Els reis d'Espanya, Felip VI i Letizia, mantenen una videoconferència amb responsables de l'Organització Mundial de la Salut (OMS)

Els reis contacten amb hospitals de Catalunya, Castella-la Manxa i Castella i LleóEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Don Felipe i donya Letizia estan protagonitzant en les últimes setmanes contactes amb centres hospitalaris de tota Espanya per a conèixer com estan afrontant la lluita contra laCOVID-19.

En aquesta ocasió han parlat amb directius de l'Hospital de la Mar de Barcelona, de l'Hospital General de Ciudad Real i de l'Hospital Clínic Universitari de Salamanca.

Són centres situats en tres de les comunitats més afectades pelcoronavirus. Segons les dades fetes públiques en aquesta jornada pel Ministeri de Sanitat, Madrid segueix al capdavant de contagiats i número de morts; li segueixen Catalunya (34.027 contagis i 3.442 morts), Castella-la Manxa (13.698 positius i 1.543 morts morts) i Castella i Lleó (12.118 casos i 1.221 morts).

Els reis han parlat amb la directora gerent de l'hospital barceloní, OlgaPané; amb el mateix càrrec del centreciudadrealeño, Alberto Jara; i amb el seu homòleg de la institució de Salamanca, Luis Ángel González.

Els tres, segons Sarsuela, han explicat la situació dels seus respectius centres als reis, els qui han agraït i felicitat al conjunt de professionals sanitaris pel seu esforç.

L'Hospital de la Mar, que està sent un dels epicentres de la lluita contra laCOVID-19a Catalunya, és el dispositiu assistencial principal del denominat Parc Salut Mar, un consorci de titularitat pública mixta amb un consell rector constituït en un 60 per cent per la Generalitat i un 40 per cent per l'Ajuntament de Barcelona.

En capacitat sanitària és el quart de Catalunya, amb 400 llits, ampliades fins a 700 amb els centres que formen part del complex.

Els reis van ser a l'Hospital de la Mar fa gairebé tres anys visitant als ferits dels atemptats d'agost de 2017 en les Rambles.

Per part seva, l'Hospital General Universitari de Ciudad Real forma part d'una àrea sanitària que abasta també 19 centres de salut i 19 consultoris i disposa en total de 564 llits d'hospitalització, ampliades fins a 800 i amb capacitat d'arribar fins a 1.000.

L'Hospital Clínic Universitari de Salamanca forma part, al seu torn, d'un complex hospitalari en aquesta província compost també per altres tres centres: hospitals delsMontalvos, Verge de la Vega iBéjar.

Per l'evolució dels últims dies, segons Luis Ángel González, s'espera un pròxim descens de pacients hospitalitzats fins i tot en planta.

Ha explicat a més que, del total de 3.600 professionals sanitaris, estan contagiats o aïllats per contacte directe de risc aproximadament un 8 per cent del total del complex hospitalari.

tracking