Diari Més

Com puc saber si ja he tingut el coronavirus i sóc immune?

Donat que algunes persones no presenten simptomatologia, és difícil saber si s'ha tingut la malaltia

Una professional sanitària agafa una mostra per fer una prova de coronavirus a l'Hospital Clínic de Barcelona.

El Ministeri de Sanitat xifra en 19.400 els professionals sanitaris infectats per coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus segueix amagant una gran quantitat de misteri i desconeixement com per exemple saber si s'ha contret la malaltia sense saber-ho al no haver presentat símptomes; o bé haver-la passat relacionant-la amb una grip comú. Una prova serològica per a saber si en la nostra sang existeixen restes de laCOVID-19 seria suficient per sortir de dubtes.

Aquesta prova utilitza unes poques gotes de sang per a determinar si es tenen anticossos contra la malaltia. De ser aquest el resultat, significaria que aquesta persona s'hauria contagiat, amb recuperació inclosa. Aquests anticossos identificables en el plasma implicaria a més que s'hauria desenvolupat immunitat contra elcoronavirus. Fa pocs dies, Espanya ha anunciat que es faran test per a detectar als pacients asimptomàtics.

Mitjançant els PCR

Una altra manera de detectar si s'ha passat la malaltia és mitjançant elsPCR.Per a poder realitzar aquesta prova, es necessita una mostra recollida del nas o de la part posterior de la gola del pacient. Posteriorment, és analitzat en un laboratori, i el resultat determinarà si hem passat o no elcoronavirus.

El principal inconvenient delsPCRés que es necessiten diverses hores per a obtenir un veredicte, la qual cosa implica un límit diari en la quantitat de proves que es poden fer en un laboratori.

tracking