Diari Més

Col·legi de Madrid diu que 29 metges han mort a Espanya per COVID-19

Ja han mort a Espanya 29 metges per COVID-19, dels quals 14 exercien en Atenció Primària

Professionals sanitaris entren el dinar a un malalt de coronavirus de l'Hospital Clínic

Els morts per coronavirus a Espanya repunten amb 619 noves defuncions en 24 hores i ja sumen 16.972ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Així ho indica en un comunicat difós aquest diumenge amb motiu del Dia Mundial de l'Atenció Primària i on el Col·legi exigeix que es reforci la protecció per a aquest col·lectiu mentre duri la crisi sanitària delcoronavirus, realitzant-se test diagnòstics a tots els seus professionals.

El Col·legi subratlla que «l'actual reorganització d'aquest nivell assistencial» a la regió, on nombrosos centres han tancat i s'ha destinat personal d'Atenció Primària a l'hospital temporal deIfema, «no és efectiva per al control epidemiològic de la malaltia».

«Els metges d'Atenció Primària arrosseguen des de fa anys una situació complicada a causa de les retallades en els recursos humans i materials. Entenem que el tancament de centres encara afebleix més la posició d'aquest col·lectiu», indica el president del Col·legi, Miguel Ángel SánchezChillón.

El Col·legi recalca que els metges han de comptar amb «una dotació de protecció individual adequada» i que l'Atenció Primària ha d'actuar com a «filtre i sustentació en aquesta crisi sanitària», per a detectar i controlar «qui requereixen atenció hospitalària».

Les xifres diàries delcoronavirushan sofert aquest diumenge un lleu repunt quant a nombre de defuncions, en registrar-se en les últimes 24 hores 619 -109 més que ahir-, mentre que els nous contagis han descendit en comptabilitzar-se 4.167 més, que suposen 663 menys que els de la vespra.

Amb aquestes dades, són 16.972 els morts des de l'inici de la pandèmia i 166.019 les persones infectades. A més, el total de recuperats ascendeix a 62.391 ja que en les últimes hores s'han curat 3.282 persones.

A Madrid, el total de defuncions s'eleva als 6.278, mentre que els infectats sumen 46.587.

tracking