Diari Més

Barcelona impulsa un manual de bones pràctiques per fer la compra durant la crisi del coronavirus

El decàleg recomana als establiments fixar una franja horària exclusiva de compra per a la gent gran i vulnerable

Una client que porta mascareta sortint d'un supermercat Lidl a Barcelona

Barcelona impulsa un manual de bones pràctiques per fer la compra durant la crisi del coronavirusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat un manual de bones pràctiques per fer la compra durant la crisi del coronavirus. El decàleg –acordat pel sector alimentari, gremis i sindicats- demana planificar la compra per fer només els desplaçaments imprescindibles, fer compres abundants sense acaparar productes i pagar preferentment amb targeta de crèdit o mòbil. El document assenyala també la necessitat d'anar a comprar individualment, evitar que les persones grans o més vulnerables hagin de fer la compra i intentar fer comandes col·lectives per al repartiment domiciliari. En paral·lel, també es recomana als establiments fixar una franja horària de compra exclusiva per als col·lectius de gent gran, vulnerables i personal de serveis essencials.

«L'objectiu és garantir la compra segura, fàcil i amable durant aquesta crisi», ha assenyalat el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni. «Afrontem una etapa on els hàbits i moltes rutines diàries, com per exemple anar a comprar, hauran de canviar. I això anirà més enllà de l'estat d'alarma», ha avisat Collboni, que també ha posat en valor que el document mostra l'agraïment als treballadors i treballadores de tota la cadena de distribució del sector alimentari. «Estan a primera línia i són un servei essencial», ha recordat el primer tinent d'alcalde de Barcelona.

El decàleg també insta a posar a disposició dels clients gels desinfectants, guants, paper i papereres obertes o amb pedals perquè la clientela utilitzi a les botigues sempre que hagin de tocar els productes a la venda. I recull la recomanació d’establir mesures de seguretat per als treballadors més enllà de les obligatòries com mampares de separació, ulleres o gel desinfectant.

El codi de Bones Pràctiques està subscrit per una vintena d'associacions, entre les quals hi ha l'Associació de Cadenes Espanyoles de Supermercats (ACES), l'Associació de Mercats de Catalunya (AMC), Mercabarna, l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED), Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, a més de sindicats i altres institucions gremials com el Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques, el Gremi de Detallistes de Fruites i Hortalisses de la Província de Barcelona, el Gremi de Flequers de Barcelona i el Gremi de Peixaters.

tracking