Diari Més

Sanitat

Arriben 1,7 milions de mascaretes a Catalunya per repartir als treballadors que vagin en transport públic

La distribució es farà durant el dimarts i el dimecres coordinada entre el Ministeri de l'Interior i Protecció Civil

Viatgers esperant el metro a l'estació de la línia groga de Passeig de Gràcia, el 16 de març del 2020, al voltant de dos quarts de vuit del matí

Arriben 1,7 milions de mascaretes a Catalunya per repartir als treballadors que vagin en transport públicACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana han arribat 1.714.000 mascaretes a Catalunya que es repartiran entre tots els treballadors que, passada la Setmana Santa, hagin de reprendre les seves activitats laborals i es desplacin en transport públic. Aquesta mesura impulsada pel govern espanyol respon a l'aixecament del confinament total i a la tornada a la feina de molts treballadors que faran servir mitjans de transport amb molta gent i on és complicat mantenir les distàncies de seguretat. Amb l'equipament que es repartirà es pretén minimitzar el risc de contagi. La distribució començarà el dimarts i s'estendrà també a dimecres i està coordinada pel Ministeri de l'Interior i Protecció Civil.
Les mascaretes han arribat a Catalunya aquest cap de setmana i s'han lliurat als subdelegats del govern. Per demarcacions, a Barcelona s'han donat 1.264.000 unitats, al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre han estat 180.000, a les Comarques Gironines es repartiran 172.000 mascaretes i a Ponent i Pirineus seran 98.000. Formen part d'un enviament de 10 milions de mascaretes arreu de l'Estat.

El repartiment als diversos mitjans de transport públic de les comunitats el faran efectius i voluntaris del Sistema Nacional de Protecció Civil amb la participació de les forces i cossos de seguretat.

A més, segons ha informat el govern espanyol a partir de dimarts també es reforçarà la presència d'agents de forces i cossos de seguretat a estacions de Rodalies i de metro i a nodes de transport per fer les comprovacions pertinents i garantir que només es fan els moviments permesos pel decret d'estat d'alarma.

tracking