Diari Més

Economía

Una web uneix a 800 locals on comprar consumicions per a quan reobrin

Una plataforma que permet que bars anunciïn les seves ofertes als consumidors i que els clients puguin pagar abans de consumir

Imatge d'un bar a Madrid

Una web uneix a 800 locals on comprar consumicions per a quan reobrinEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma ha comptabilitzat ja uns 22.000 euros en compres de clients per a futurs consums, ha detallat aEfeagroun dels fundadors d'adoptaunbar.com, Ricardo Marín.

«El projecte neix amb l'objectiu de posar en contacte als bars, restaurants i discoteques amb els seus usuaris, que poden comprar el que consumiran en el futur, quan reobrin, de tal forma que els aconsegueix atorgar aquesta liquiditat que tant necessita el bar avui dia», explica Marín.

Ell és un dels 12 emprenedors que han desenvolupat aquest projecte, tots ells alumnes o antics estudiants del mateix màster «online» d'administració d'empreses.

Fins ara, s'han sumat establiments de la península i les illes, que lliuren el 10% del preu de cada producte a la plataforma, per a cobrir els costos «de passarel·la» i la web, entre altres despeses.

A més, els seus creadors pretenen ajudar en la plataforma facilitant converses amb les asseguradores, les empreses de seguretat, els proveïdors i els costos de llum i aigua durant la crisi, perquè segons Marín és més fàcil negociar les condicions amb diverses empreses darrere.

L'èxit d'aquesta iniciativa és també el reflex de les dificultats d'un sector que s'ha vist obligat a tancar i encara les conseqüències econòmiques de la paralització.

L'altra Bar, situat en el barri madrileny deMalasaña, és un dels establiments que ha decidit sumar-se a aquesta iniciativa i, com assenyala aEfeagroun dels seus propietaris, Bernardo Martínez, van prendre la decisió com una «alternativa» perquè quan obrin tinguin clients que acudeixin al local.

En el seu cas, aquesta crisi els ha forçat a no renovar contractes a dos dels seus empleats i a aplicar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE)a un altre treballador.

A més, han demanat un crèdit al banc que encara estan esperant i estan en contacte amb l'amo del seu local per a gestionar els costos.

Un altre negoci madrileny en una situació similar és el Bar Calvari, gestionat per PaolaMorantei una treballadora contractada, a la qual li han hagut d'aplicar unERTE.

«Ja havíem assumit que els ingressos anaven a ser zero. I no hi havia manera de sostenir un negoci. Ens vam donar d'alta en la web amb la intenció de cobrir o de poder recaptar prou per a cobrir les despeses mínimes fins que es pugui tornar a obrir», afirma.

Dificultats econòmiques a les quals també s'enfronta Víctor García, gerent d'un altre bar inclòs en la pàgina,Covers(a Santander), ja que al setembre passat va obrir un segon local (El que digui la rossa) i el projecte li va deixar sense tot just estalvis.

«Hem hagut de fer unERTE. Per al bar nou havíem fet una inversió inicial bastant forta i ens ha enxampat. No teníem un matalàs per a afrontar-lo», remarca, després d'incidir en què la reforma que tenien planejada per a un dels seus establiments en aquestes dates ha quedat paralitzada.

Depenen dels seus estalvis

En el cas del madrileny bar LaChingadaMX, la seva propietària, Araceli García, compte aEfeagroque s'han sumat a la plataforma «per provar, han demanat crèdits (que no els han concedit per exigir-los condicions que no han acceptat perquè «a la llarga és més car») i tracten de «esperar i aguantar amb els estalvis», que de moment els permeten no tancar el local de manera permanent.

En preguntar a José Antonio Parra, amo de la TavernaMyFriend, a San Miguel de Cornella (Àvila), explica que s'ha sumat a aquesta plataforma, encara que el seu negoci encara resisteix, en ser ell l'únic treballador.

Espera no haver de demanar cap crèdit, una situació que fins i tot a ell li podria passar si s'allarga massa el tancament d'establiments.

tracking