Diari Més

Economia

La Intersindical rebutja que s'aixequi el confinament total i denuncia que «es posa per davant els interessos econòmics»

El sindicat reclama que s'aturi l'activitat productiva i un pla de xoc per garantir el 100% d'ingressos de treballadors

La plaça de la Font deserta, sense les terrasses dels bars i restaurants que van haver de tancar.

«Un 90% dels bars i restaurants de Tarragona hauran de fer un ERTO»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Intersindical-CSC ha rebutjat l'aixecament del confinament total a l'Estat perquè «és una irresponsabilitat» i demostra que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, «posa per davant els interessos econòmics i la pàtria a la salut de la ciutadania». En un comunicat, el sindicat ha reclamat que s'aturi tota l'activitat productiva una altra vegada perquè si no «es fa recaure la responsabilitat a empreses i treballadors». «No té cap sentit que es permeti el retorn a la feina sense eines de prevenció als centres de treball ni normes clares per evitar contagis», critiquen, i afegeixen que l'única cosa que hi ha són «amenaces genèriques a empreses i treballadors assumint el risc d'infecció i la posterior transmissió a les llars».

El sindicat ha exigit un pla de xoc «real» que garanteixi el 100% dels ingressos de treballadors i autònoms, un fons extraordinari de 20.000 milions que provindrien de grans empreses, fortunes i el Ministeri de Defensa i l'exempció del pagament d'hipoteques, lloguers i serveis bàsics.

Segons la Intersindical-CSC, moltes empreses no tenen les condicions físiques per aplicar les distàncies de seguretat, i recorden que en el trasllat cap als centres de treball «no hi ha cap garantia» que tot i que es reforcin les freqüències es puguin mantenir distàncies ni tothom tingui màscares i guants.

A més, el sindicat també lamenta que com que l'activitat econòmica «ha caigut en picat» més empreses tramitaran ERTO o «retallaran drets i modificaran les condicions laborals».

Catalunya, sense competències

El sindicat també ha denunciat que el govern espanyol ha avantposat «la pàtria» perquè ha deixat Catalunya «sense competències» per establir mesures de proximitat «més encertades». «El fet de poder disposar d’estructures d'Estat en forma de República Catalana no és garantia de res, però ha quedat palès que poder decidir des d'aquí hagués permès prendre decisions orientades al bé comú i no als d'unes minories», afegeixen.

tracking